www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Flash: RZ 13 - zvrat v boji o český titul přišel na Pindule

29. srpna 2010 • 11:10

Rychlostní zkouška Pindula je ikonou Barum Rally známou svojí náročností. Její zařazení na samotný konec soutěže může přinést zásadní změny do celkového pořadí a už první průjezd to potvrdil - zkoušku vyhrál Pavel Valoušek, který v předešlých testech bojoval zejména s Václavem Pechem o důležité body do hodnocení MMČR. Právě Plzeňanovi na mitsubishi ale „třináctka“ nepřinesla štěstí, Pech totiž kousek před cílem chyboval, při výletu mimo trať prorazil gumu a daroval Valouškovi téměř čtyři desítky sekund k dobru.

Na samotné špici celkového pořadí zapracoval Bryan Bouffier, který sice jen minimálně stáhl Kopeckého, za to ale lehce poodskočil třetímu Loixovi. Francouz ale rozhodně nemůže polevit, kromě belgického reprezentanta Škody je totiž na dostřel stále i Fin Hänninen.

Druhý průjezd Pindulou bude pořádně velkým oříškem, poněvadž již v prvním kole bylo na trati hodně nečistot. Úseky v hustém lese jsou po předešlých deštích stále mokré a v kombinaci s opravdu náročným charakterem této vložky se bude o konečném pořadí rally opravdu rozhodovat až v samotném závěru celého podniku.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist