www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Rallye de France přivítá mistra světa WTCC Yvana Mullera s Xsarou WRC

1. září 2010 • 18:45

Již deší dobu kolují internetem zprávy říkající, že tým norského mistra světa Solberga nasadí v Alsasku dva vozy. Odpověď na hádanku, kdo usedne za volant starší týmové Xsary WRC, dnes definitivně odtajnil tým Chevrolet, když oznámil start své hvězdy a mistra světa šampionátu cestovních vozů z roku 2008 Yvana Mullera. Vůz po Solbergovi bude Mullerovi připravovat francouzská stáj Automéca.

Jedenačtyřicetiletý Alsasan Yvan Muller si tak vyzkouší svět mistrovství světa v rally, který letos zavítal do jeho rodného regionu. Číst rozpis mu bude zkušený Gilles Mondésir, který obvykle naviguje ve francouzském šampionátu Danyho Snobecka.

Sám Yvan k nové výzvě říká: „I když se okruhové závodění stalo mojí specialitou, věřím, že je důležité hledat nové zkušenosti. To může být v každém případě jedině plus. Rally na takové úrovni vždy bylo něčím, co jsem chtěl dělat, a dnes jsem hrdý na to, že se nám projekt startu na francouské rally podařilo dotáhnout. Je to také skvělá příležitost znovu objevovat cesty v okolí mého domova!“

-fri- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist