www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Další inovace v bodovacím systému mistrovství světa?

8. září 2010 • 10:00

Mezinárodní automobilová federace FIA a promotér North One Sport se snaží probudit uvadající seriál mistrovství světa všemi možnými způsoby. Před začátkem letošní sezóny byl zavedený nový systém bodování a nyní to vypadá, že by mohl být opět lehce inovován.

Díky letos inovovanému bodování nezřídka nastala situace, že bylo k dispozici více bodovaných míst, než pilotů se speciály WRC. Systém 'boduje skoro každý' může být vylepšen o další vymoženost - bonusové body za divácké televizní rychlostní zkoušky.

North One Sport připravují koncept rychlostních zkoušek, které by byly přenášené přímým přenosem a posádky by za umístění na nich získávaly bonusové body - buď jen vítěz, nebo první trojice, pětice...

Zatím je jasné, že by tato divácká zkouška nebyla na každé soutěži. North One Sport se navíc příliš nezamlouvá klasická divácká zkouška na stadionech, raději by preferovali krátké rychlostní zkoušky vedoucí přímo ulicemi některého z větších měst. A právě bonusové body by měly přimět posádky, aby na takovýchto zkouškách více riskovaly a snažili se předvést maximum ze svého umění.

Pokud budou s tímto návrhem automobilky souhlasit, je možné jej implementovat již pro nadcházející sezónu, všeobecně se však očekává s nástupem až v roce 2012. V následujících měsících by pak North One Sport měli představit další vymoženosti, kterými chtějí oživit mistrovství světa.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.09.2010 18:19
Romcek
Vicky: Tak jak toceni zavodu co dva roky to uz tu taky bylo nepletulise.
08.09.2010 21:16
Vicky
Ja bych jen doplnil, ze uz to tu bylo v roce 1999 a mel jsem dojem, ze od toho bylo upusteno proto, ze se zjistilo, ze to je kravina. Ale zrejme tu neplati, ze dvakrat do stejne reky nevstoupis...
08.09.2010 19:19
rallydriver
Zajímavej nápad, ale celkem nesmysl. Vybrat jen jednu Rz, na který se posypou body. To se opravdu všichni přetrhnou. Lepší je bodovat jednotlivě etapy, nebo počet vyhraných Rz. To je víc motivující.
08.09.2010 10:16
Ruba
To by se pak třeba snažil i Matt Wilson... :-D :-D
toplist