www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Andreas Mikkelsen se ve Francii vrací do mistrovství světa

6. září 2010 • 18:00

Norský mladík Andreas Mikkelsen se v posledních dvou letech soustředil výhradně na starty v domácím šampionátu a v Intercontinental Rally Challenge. Při nadcházející Rallye de France, která se v letošním roce premiérově uskuteční v Alsasku, se pak vrátí do kolotoče mistrovství světa.

Mikkelsen naposledy startoval v MS letos ve Švédsku s Fordem Fiesta S2000. „Máme s Andreasem dlouholetý plán a start na soutěži mistrovství světa ve druhé polovině letošního roku bylo jeho součástí. Rallye de France je pro tento případ ideální - je úplně nová pro všechny a pro Andrease s Olou bude důležité získat zkušenosti s touto soutěží,“ prozradil Andreasův manager Erik Velby.

Jednadvacetiletý pilot se však nepředstaví s obvyklou Fiestou, se kterou prohání soupeře v IRC. „Samozřejmě bychom byli raději, kdybychom mohli ve Francii startovat s Fordem, ale ten neměl pro francouzskou soutěž k dispozici žádný volný vůz, takže jsme se museli poohlédnout jinde. Nakonec jsme se dohodli s týmem Škoda Rally Team Italy, Andreas se představí s druhou evolucí Fabie S2000,“ dodal Velby.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist