www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Mads Ostberg testoval Mini Countryman WRC

10. září 2010 • 16:50

Norský mladík, který po většinu své kariéry startoval výhradně s vozy značky Subaru, byl prvním soutěžním jezdcem, který testoval nový závodní speciál postavený v dílnách britské stáje Prodrive.

„Auto je úplně nové a včera poprvé vyjelo na testovací trať. Proto zatím není možné dělat nějaké závěry či přesněji auto specifikovat. Ale bezpochyby, je to vzrušující vůz! Je to pro mě zvláštní pocit být prvním, kdo jej testuje,“ nechal se slyšet Ostberg.

„Dostali jsme nabídku, která by měla v příštím roce posunout Madse do továrního týmu Mini, pokud ji přijmeme. Než však dojde k nějaké dohodě, čeká náš tým ještě spousta jednání. Nicméně historickým faktem zůstává, že Mads byl prvním jezdcem, který měl vůz možnost testovat a jsme tím velmi potěšeni,“ dodal manažer Adapta World Rally Teamu David Champion. Počítá se také s tím, že Ostberg se bude podílet na dalším vývoji tohoto vozu i v průběhu příštího roku.

Finální verze vozu bude výrazně vizuálně odlišná od té, která v této době prochází prvním funkčními testy. Kromě změny žlutého maskovacího schématu dostane Mini soutěžní bodykit a samozřejmě také plnohodnotné zadní křídlo.

-W- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist