www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Druhým dodavatelem pneumatik pro WRC se stala společnost DMACK

15. září 2010 • 18:00

Kontrakt na dodávky pneumatik pro mistrovství světa v rally získaly dvě společnosti - všem dobře známý francouzský gigant Michelin a ve světě prakticky neznámá britsko-čínská společnost DMACK. Tuto firmu vede Brit Dick Cormack, který roky pracoval v britském šampionátu pro Pirelli. Ten v posledních letech představil sérii finančně dostupných pneumatik, která je distribuována pod obchodním názvem Grippa. Hlavním odbytištěm těchto gum, na jejichž vývoji se výrazně podílí známý soutěžák Mark Higgins, jsou menší regionální a klubové soutěže ve Velké Británii.

Společnost DMACK je členem skupiny Shandong Yongtai Chemical Group a sídlí v čínském pobřežním městě Dongying, asi 300 km jihovýchodně od Pekingu. V současné době společnost existuje patnáct let a vyrábí dvaadvacet tisíc kusů pneumatik denně, které odpovídají platné evropské legislativě a při jejichž výrobě se nepoužívají ekologicky problematické aromatické oleje. DMACK má za cíl dodávat soukromým týmům a účastníkům přidružených šampionátů mistrovství světa odolné, trvanlivé a kvalitní pneumatiky za dostupnou cenu.

Dick Cormac oznámil, že vývoj šotolinových pneumatik pro WRC je již hotový a od října budou tyto gumy k dispozici týmům pro testování. Práce na asfaltových pneumatikách jsou v současné době ve stádiu formální homologace pro silniční provoz, jak vyžaduje FIA. Hlavní vývoj se tak v současnosti zaměřuje na zimní pneumatiky. Kompletní řada WRC pneumatik totiž vyžaduje použití nových forem, protože požadavky FIA na velikost a konstrukci vylučují použití již vyráběných produktů.

Dick Cormack dodal: „S lidmi z Dongyingu jsme na nové generaci soutěžních pneumatik pracovali dva roky, dlouho předtím než jsme se dozvěděli o možnosti dodávat naše produkty soutěžícím ve WRC.“

-mah-, -fri-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist