www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Rally Příbram: Černý je zpět v CRT CZ

23. září 2010 • 13:20

O nadcházejícím víkendu od 24. září do 25. září se v okolí Příbrami uskuteční poslední závod letošní sezony Mediasport MMČR v rally, kterým je již dvaatřicátý ročník středočeská Herkul Rally Příbram . Zároveň se jedná o poslední letošní závod v rámci Citroën Racing Trophy CZ.

Příbramská rally ale představuje finále také pro celou letošní sezónu Citroën Racing Trophy CZ. Šestice přihlášených posádek si to na Příbramsku rozdá nejen o standardní finanční prémii v celkové výši 19.600 Euro, ale také o poháry a ceny za celou sezonu.

Za celkové umístění v sezóně je odměnou šek na náhradní díly na soutěžní vůz Citroën C2 R2 Max a o tuto prémii mají ještě šanci zabojovat Jan Černý a Antonín Matys.

Zde je seznam účastníků CRT CZ na Hercul Rally Příbram:

Jan Černý – Pavel Kohout – Citroën C2 R2 Max

Miroslav Březík – Martin Běhuhla – Citroën C2 R2 Max

Antonín Matys – Aleš Vaněček - Citroën C2 R2 Max

Tomáš Pletka – František Rajnoha - Citroën C2 R2 Max

Jakub Koudela – Ondřej Vichtora - Citroën C2 R2 Max

Pavel Přibyl – Aleš Pilný – Citroën C2 R2 Max

Herkul Rally Příbram startuje v pátek a obnáší dvě těžké etapy a dohromady 16 rychlostních zkoušek. Celkem tak na posádky čeká více než 170 ostrých kilometrů a jak závěrečný podnik velkého českého mistráku dopadne, to budeme s jistotou vědět v sobotu po 17té hodině odpolední.

Mezi největší favority je pasována domácí posádka ve složení Jan Černý a Pavel Kohout s vozem Citroën C2 R2 Max , která letos prokázala, že patří jednoznačně k nejrychlejším nejen v rámci CRT CZ, ale i ve skupině A a ve třídě A6.

Jan Černý má na dosah titul ve skupině A a ve třídě A6, kde v letošní sezóně dokázal pokořit i posádky startující s vozy S1600. V Příbrami tak kromě souboje o vítězství v rámci CRT CZ bude bojovat s dvojicemi startující se silnější technikou o ty nejcennější vavříny. Uvidíme, zdali domácí prostředí nebude Černému svazovat ruce a prokáže svůj nesporný talent naplno. Za hlubošský tým, jenž má sídlo právě nedaleko Příbrami, však bude startovat také pražská dvojice Antonín Matys a Aleš Vaněček. Této posádce se v letošní sezóně daří, a tak by ráda navázala na úspěchy i na tratích posledního letošního závodu.

Vstříc šestnácti měřeným úsekům, které se pojedou v okolí Příbrami a Sedlčan odstartují mimo jiné také Miroslav Březík s Martinem Běhulou, kteří se závod od závodu stále zrychlují a začínají patřit k absolutní špičce nejen v rámci CRT CZ, ale i v absolutním pořadí skupiny A. V Příbrami a okolí se představí také Tomáš Pletka s Františkem Rajnohou, Pavel Přibyl s Alešem Pilným a startovní pole šestice posádek doplní ještě Jakub Koudela s Ondřejem Vichtorou.

Start soutěže je naplánován na páteční podvečer, přesněji v 16:00 hod sjede první posádka ze startovní rampy, která je umístěná u Kulturního domu v Příbrami. V rámci první etapy posléze dvojice absolvují šestici rychlostních zkoušek, které končí za tmy. Diváci se tak mohou těšit na rozpálené brzdové kotouče, které patří k neodmyslitelné atmosféře rally.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist