www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Příbramská rally odstartovala!

24. září 2010 • 17:25

Celkem 48 posádek Mezinárodního mistrovství ČR v rally a 12 posádek národního šampionátu rally historických vozů se postavilo na start již 32.ročníku HERKUL Rally Příbram.

Na první pohled úzké startovní pole vyrazilo do bojů tradiční středočeské soutěže. Na startu však nechybí skoro nikdo z domácí špičky, a tak diváci mají jedinečnou možnost prohlédnout si jejich výkony na více rychlostních zkouškách než je to mu u soutěží, kde startuje přes sto aut. Fanoušky též nebude při postávání u trati dlouho trápit chlad zářijových večerů, takže si na nich budou moci vychutnat i průjezdy historických vozů, které pojedou za hlavním startovním polem.

Na internetových stránkách www.RallyPribram.cz jsou již zachyceny předstartovní postřehy některých jezdců, na stejné adrese jsou i veškeré další informace o soutěži. Na soudobé vozy čeká celkem 16 rychlostních zkoušek o celkové délce 170 kilometrů, historické vozy vynechají druhou polovinu páteční etapy, takže jim zbude k absolvování 13 těžkých testů o celkové délce téměř 135 km.

Připomeňme ještě, že v průběžném pořadí národního šampionátu vede Pavel Valoušek před Václavem Pechem a Romanem Krestou, právě tato trojice je pasována i do rolí největších favoritů 32. HERKUL Rally Příbram. Svou roli zatím potvrzují, na první rychlostní zkoušce se ale mezi tuto trojici vklínil i Jaromír Tarabus, jemuž se na středočeské soutěži výtečně dařilo i v minulém ročníku.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist