www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Příbram: Po pátku v čele Valoušek, Pech číhá na jeho chybu

24. září 2010 • 23:20

Necelých devět sekund – tolik činí po sedmdesáti těžkých kilometrech rozdíl mezi první a druhou posádkou průběžného pořadí 32. HERKUL Rally Příbram. Zítřek tak slibuje další napínavé souboje, bitva o titul národního šampióna ještě stále není rozhodnuta.

I když druhá polovina páteční etapy přinesla tři vítězné rychlostní zkoušky pro Pavla Valouška, Václav Pech ztratil na jednotlivých testech pouze 0,3 – 1,6 vteřiny, a tak ani jeho celkový odstup za favorizovaným 'Valdou' příliš nenarostl. „Jsem rád, že jsme se dokázali vyvarovat chyb a vyhráli etapu. Díky tomu jsme získali cenné bonusové body, takže můžeme jet zítra více v klidu,“ usmíval se unavený Pavel Valoušek v cíli.

V rámci možností byl spokojen i průběžně druhý Václav Pech, který měl i trochu štěstí: „Zavadili jsme kousek před cílem vložky o kámen a poškodili disk, nicméně kolo naštěstí vydrželo.“

Třetí příčku si po Krestově odstoupení v klidu drží Jaromír Tarabus, o čtvrtou pozici se svádí ale lítý boj. Jan Dohnal sice neustále tvrdí, jak se s vozem S2000 teprve učí, dokázal už ale překonat všechny soupeře v kategorii smíšených posádek a v průběžném pořadí mu patří čtvrtá pozice značící i jeden bonusový bod za etapu. Pouze dvě vteřinky za Dohnalem je Štajf, minimální odstup mají i mladý Orsák a také zkušení domácí matadoři Peták a Triner. Oba dva posledně jmenovaní jsou sice vrstevníky, z nočních zkoušek měli ale opačné zážitky. „Já v noci nic nevidím, Vystrkov jsem jel jako ve svářečských brýlích,“ tvrdí Peták. Triner si naopak libuje: „Mě se potmě tradičně celkem dařívá, a šlo mi to i teď. Zkrátka když mi spolujezdkyně přečte pravá 4, tak já jedu jako do pravé 4 a nějak to vychází.“

Příbramským jezdcům se nadále dobře daří i v kategorii 2WD, kde vede Brynda před Černým a Matysem, ze hry už naopak jsou Skoupil (alternátor) a Vlček (motor). Jediná dáma za volantem Martina Daňhelová už od úvodu soutěže bojuje s nefungujícím servem, jen dobrá fyzická kondice a silná vůle jí tak stále ještě drží v těžké soutěži.

První etapu dokončilo celkem 40 vozů a jejich posádek, zítra však navíc nastoupí i některé dnes odstoupivší posádky. Čeká je 100 km náročných rychlostních zkoušek, úplný závěr 32. HERKUL Rally Příbram by podle předpovědi počasí měl posádkám zítra odpoledne ztížit i déšť.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist