www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Příbram: Sobota začala sychravým počasím, v čele stále Valoušek

25. září 2010 • 11:00

První zkouška pro Pecha, Valoušek ale hned vzápětí nachystal odvetu, a tak se na jejich vzájemném postavení de facto nic nezměnilo. Tak zahájila sobotní etapa 32. HERKUL Rally Příbram, která přivítala soutěžící vlhkými tratěmi po nočním dešti.

Zatímco v pátek si všichni notně užívali možná posledního letošního dne s nádechem léta, sobota se probudila klasickým podzimním vlhkým ránem. Závodníci tak začínají řešit očekávanou pneumatikovou loterii, která ale opět v souboji o vedení vyznívá pořád v plichtu. Sedmý test (první dnešní) patřil Václavu Pechovi, dvě ztracené vteřiny si ale Pavel Valoušek vzal zpět hned na následující rychlostní zkoušce. Devátá zkouška pak vyzněla téměř remízou. Na RZ 8 a RZ 9 byl ale překvapivě vůbec nejrychlejší Jaromír Tarabus, jenž se zřejmě stále ještě nespokojil jen s údržbou své třetí příčky.

Čtvrtý se i přes opatrnější úvod dne drží Jan Dohnal, jenž si tak premiérově zkouší i vlastnosti vozu Super 2000 i na mokrých tratích. Jednou změnou v první desítce oproti včerejšku nicméně je zatím posun talentovaného Miroslava Jakeše před Emila Trinera, a také odstoupení Jaroslava Orsáka po RZ 8 pro poruchu motoru. Jakeš zajel na prvních dvou ranních testech vždy čtvrtý čas a má nakročeno i k posunu do vyšších pater výsledkové listiny. Už na jedenácté příčce je Petr Brynda s prvním vozem s poháněnou jednou nápravou.

Po včerejší etapě bylo nakonec klasifikováno 38 posádek, když za cílem nakonec pro závadu motoru ukončila své působení na 32. HERKUL Rally Příbram i dámská posádka Daňhelová – Zikmundová, posádka Mifka – Plachý díky překročení časového limitu při opravě převodovky dále pokračuje v rámci superrally. Sobotní ráno vystavilo stopku Mulačovi (vylomené kolo), L.Votavovi (turbo), J.Votavovi (převodovka), Klokočníkovi (motor) a Přibylovi (chlazení).

Karel Špaček; foto: D.Benych
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist