www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Příbram: Pech na vodě ztratil, Valoušek si upevnil vedení

25. září 2010 • 13:40

Desátá a jedenáctá rychlostní zkouška se vůbec nevydařily Václavu Pechovi, v bitvě o vedení v 32. HERKUL Rally Příbram se tak v tuto chvíli zdá být rozhodnuto. Pavel Valoušek už vede s téměř půlminutovým náskokem, Pechovi na dostřel se naopak na dostřel přiblížil Jaromír Tarabus. Do hry ale ještě může promluvit počasí.

Doposud velmi klidný průběh 32. HERKUL Rally Příbram doznal před sobotním polednem zásadních změn. Nejdůležitějším faktorem se ukázal být uvolněný výfuk u vozu Václava Pecha na RZ 10: „Začalo to tlouct do podlahy a znejistěl jsem, zda nám nepraskla pooosa, proto jsem trochu zvolnil. Naštěstí se podezření ukázalo jako liché, přesto jsme ztratili cenné vteřiny. Na mokré poslední zkoušce sekce nám pak S-dvoutisícovky znova odskočily.“

Náskok Pavla Valouška tak narostl na víc jak 25 sekund, pouhé dvě vteřiny za Pechem už je Jaromír Tarabus, jemuž příbramská soutěž každoročně svědčí. Tarabus jede ve velké pohodě a v sobotu vyhrál už tři rychlostní zkoušky, což se mu v dosavadním průběhu sezóny podařilo málokdy. Smůlu měli mladí Moravané Orsák a Jakeš, které zklamala technika, na desátém testu na dlouhé minuty sklouzl do příkopu i dosud výtečný Jan Dohnal, jenž i přes pomoc diváků ztratil naděje na dobré umístění.

Nadále se daří i domácím posádkám. Pátého Josefa Petáka a šestého Emila Trinera doplnil v první desítce i Petr Brynda, vedoucí muž kategorie 2WD. Soutěžící dnes sužuje proměnlivé počasí, a tak největším oříškem v polední servisní zóně se ukazuje být správná volba pneumatik pro zbylé rychlostní zkoušky. I závěrečná sekce se skládá z celkem pěti testů, a jak tvrdí jezdci, každý z nich má jiný charakter a s ohledem na velký rozptyl po kraji lze na každém z nich očekávat i zcela jiné počasí. V servisní zóně se právě v tuto chvíli silně rozpršelo, a tak nervozita před finálovou sekcí roste.

Rally historických vozů zcela ovládají Jirkové. Vede Jiří Petrášek (Opel Ascona), který tradičně divákům předvádí i velmi atraktivní jezdecký styl, druhý je Jiří Navrátil se silným fordem, třetí Jiří Hloušek a čtvrtý Jiří Šubrt závodící s krásně připravenými škodovkami.

Karel Špaček; foto: D.Benych
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist