www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Turán v Katalánsku s Fosucem WRC 08 týmu M-Sport

12. října 2010 • 22:00

Frigyes Turán, který se v letošním roce představil na několika vybraných soutěžích světového šampionátu a do paměti fanoušků se zapsal hlavně sympatickým výkonem v Bulharské rally, usedne na nadcházejícím podniku mistrovství světa ve Španělsku za volant Fordu Focus WRC specifikace 08 týmu M-Sport.

„Je to tak trochu sen,“ říká maďarský pilot. „Po našem úspěchu v Bulharsku nás kontaktoval tovární tým Fordu, ale zatím zcela neformálně. Řekl jsem, jak úžasné by bylo někdy jet v týmu s Mikko Hirovonenem a Latvalou. Několik dnů po tom jsem jel do Anglie a o nabídce M-Sportu už jsme mluvili zcela vážně. Po Francii bylo jasné, že můžeme startovat i ve Španělsku, také se ale ukázalo, že nepojedeme s Peugeotem od Bozianu,“ končí.

„Frigyes Turán udělal v průběhu sezony progres a měla by se mu věnovat pozornost,“ řekl Malcom Wilson. „V Bulharsku udělal svým výkonem dojem na všechny a ve Francii nás dokonale přesvědčil o svých schopnostech. I přes potíže v samotné soutěži není pochyb o tom, že Frici patří na přední příčky. Jsem hodně zvědavý, jak mu to půjde s Focusem v Katalánsku. Měl jsem možnost vidět jeho práci v týmu a doufám, že to bude přínosem pro obě strany.“

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.10.2010 22:46
Alexus
Odhadem tak 120 % roli :-D
12.10.2010 22:58
Plhus
To by mě zajímalo,jakou roli v tom hrají peníze, že je Turán taková třída :-D
toplist