www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Barvík 6. ve třídě N4 v rámci MMČR

20. října 2010 • 14:00

Situace pro Vladimíra Barvíka byla před startem posledního závodu Mediasport MMČR v rally Herkul rally Příbram poměrně jasná, pokud by si jezdec či některý ze soupeřů nepřipsal výraznější počet bodů, tak by se nemělo na pořadí nic měnit. A tak i posádka Anvel racing teamu ve složení Barvík-Gabrhelík mohla zvolit tempo dle libosti.

V první etapě bylo na posádky připraveno 6 RZ na třech úsecích. Vzhledem k situaci v rámci šampionátu, není divu, že posádka v náročném proměnlivém počasí začala závod na čtrnácté pozici. Tuto pozici si také držela až do konce první etapy. Druhý vůz s Landou za volantem byl hned o pozici dál.

Ve druhé etapě bylo na posádky připraveny dvě „rundy“ po 5 RZ a opět ani počasí nenechalo posádky vklidu dokončit letošní sezónu v rámci velkého mistráku a posádky se musely připravit na proměnlivé počasí a náročný výběr pneumatik. V první rundě odpadli z čela závodu Orsák, Votava a Jakeš pro technickou závadu a také Jan Dohnal, který havaroval. To znamenalo posun posádky Anvel racing teamu o čtyři příčky vzhůru až do TOP 10. V samotném závěru však Barvíka přeskočil Landa startující s druhým vozem servisovaným Anvelem a tak je konečný výsledkem 11. pozice.

„Příbram byla náročná hlavně promněnlivým počasím, ale pro nás taky novýma rychlostkama. Loni sem tu nejel a tak víc než polovina tratě byla pro nás nová. A na nevlídné počasí jsme se dostatečně připravili na Barumce, takže to nám nedělalo žádný větší problém,“ zhodnotil jezdec poslední závod MMČR.

V absolutním hodnocení se Vladimír Barvík může pochlubit 13. pozicí a v rámci skupiny N4 slušnou 6. příčkou na což jezdec reagoval kladně: „Byla to dobrá sezóna. Vzhledem k výpadku na Valašce a neůčasti v Krumlově je tento výsledek potěšující.“

Filip Červenka
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist