www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Loučení s C4 WRC na asfaltu

21. října 2010 • 08:00

Pro veleúspěšný soutěžní vůz Citroën C4 WRC bude letošní Rally Catalunya posledním asfaltovým podnikem v jeho historii. Není pochyb, že od Sébastiena Loeba, Sébastiena Ogiera či Daniho Sorda se očekává vítězné loučení.

Před touto soutěží jsme položili trojici otázek staronovému mistru světa Sébastienu Loebovi.

Po Rally Francie se kolem vás rozpoutalo úplné mediální šílenství. Měl jste vůbec aspoň chvilku sám pro sebe?

Našel jsem si čas na oslavu s přáteli a celým týmem. Ale v úterý ráno po rally už jsem byl zpět a připraven na testování. Strávil jsem dva dny v Portugalsku a testoval DS3 WRC. Pak jsem pokračoval víkendem v Paříži. Byl jsem opravdu hodně dojatý přivítáním, které mě čekalo na Motorshow v Paříži. Pak jsem také prováděl slavnostní výkop fotbalového zápasu Francie - Rumunsko, což byla dobrá prezentace C4 WRC před tolika diváky na Stade France. Doma jsem si dopřál skutečný luxus několikadenního odpočinku se Séverine a Valentine.

Váš sen o sedmém vítězství je nyní realitou. Cítíte něco zvláštního?

Dostal jsem mnoho gratulací včetně té od prezidenta Nicolase Sarkozyho. Cením si, že si našel čas sledovat dění a pak mi také zavolat. Tehdy jsem cítil, že můj sedmý titul a šedesáté vítězství ve WRC má velký význam. Určitě větší, než kdybychom vyhráli titul už před tím v Japonsku. Ještě ale nevím, jaký to bude mít dlouhodobý dopad.

Španělsko bude posledním startem C4 WRC na asfaltu. Pocítíte to nějak?

Je pravda, že C4 WRC je autem nejvhodnějším pro asfalt a tvrdou prací jsme z něho udělali velmi rychlé auto. Zkusím z toho ještě vytěžit maximum, ale jsem také připraven otočit stránku. Budeme tvrdě pracovat na tom, abychom udělali z DS3 WRC stejně rychlé auto. Mohu vás ujistit, že tato nová výzva mě motivuje na 110%!

Citroën Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist