www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2010

Proton hodlá pokračovat v IRC

27. října 2010 • 13:25

Jedny z divácky nejatraktivnějších vozů kategorie Super 2000, tedy alespoň pokud jde o design karoserie, jsou bezesporu malajské Protony. Vozy Satria Neo S2000 bychom měli na soutěžních tratích vídat v roce 2011 pravidelněji než letos, kdy se tým Proton R3 představil pouze na některých podnicích seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Šéf britského týmu Chris Mellors se však již teď nechal slyšet, že by se žluté Protony měly v nadcházející sezóně postavit na start většího počtu podniků IRC, než tomu bylo letos. „Měli jsme možnost vidět, že auto má veliký potenciál,“ prohlásil Mellors. „Víme, že se Satrií nás čeká ještě dost práce, ale ta probíhá. Hlavní je fakt, že už teď máme velmi kvalitní šasi a motor. Seriál IRC je místem, kde probíhají nejdůležitější souboje vozů kategorie Super 2000 a tím pádem je to šampionát, který je v našem výhledu pro další sezónu.“

V současné době se Mellors ještě nechce bavit o jezdeckém složení týmu pro novou sezónu, ale všeobecně se předpokládá, že za volant jedné ze Satrií S2000 by měl usednout zkušený skotský pilot Alister McRae. Ten letos hájil barvy Protonu v Asijsko-pacifickém mistrovství a představil se i na nedávné Skotské rally, kde musel odstoupit kvůli technickým potížím.

„IRC je skvělý šampionát plný konkurence, tedy takový, v němž bych chtěl být. Pořád cítím, že mám jako jezdec co nabídnout. Škoda, že jsem neměl šanci předvést to doma ve Skotsku,“ prohlásil McRae. „Satria je rozhodně na vzestupu. Motor je silnější a tlumiče nyní fungují velmi dobře,“ dodal na adresu Protonu S2000.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist