www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2010

Organizátoři Monte: FIA neposlouchá, co chceme. Proto jsme v IRC

foto

31. prosince 2010 • 12:15

Legenda automobilových soutěží, Rallye Monte Carlo, dlouhou dobu neoddělitelně patřila ke světovému šampionátu. Myšlenka rotace soutěží však tehdy nepochopitelně dopadla i na podnik s takovým jménem a organizátoři soutěže emigrovali do konkurenčního šampionátu IRC, kde dostali oproti mistrovství světa možnost alespoň částečného návratu ke svým kořenům.

žádný příspěvek celý článek »

Franz Wittmann končí v IRC

foto

23. prosince 2010 • 21:40

Rakouský jezdec Franz Wittmann končí po dvou sezónách v seriálu Intercontinental Rally Challenge. Nepředstaví se ani na zahajovacím podniku v Monte Carlu.

příspěvků: 3 celý článek »

Anton Alén by se chtěl vrátit do IRC

foto

16. prosince 2010 • 02:00

Anton Alén, syn legendárního pilota Markku Alena, by se rád vrátil zpět do seriálu Intercontinental Rally Challenge. Podaří se mu to v letošním roce?

žádný příspěvek celý článek »

Romo by chtělo nasazovat v IRC dva vozy

foto

27. listopadu 2010 • 18:20

Německá stáj Romo Motorsporttechnik v letošním roce zajišťovala starty rakouského jezdce Franze Wittmanna v seriálu Intercontinental Rally Challenge. V následujícím roce by podle slov svého šéfa ráda rozšířila počet startujících vozů na dva.

příspěvků: 7 celý článek »

Fotogalerie z FxPro Cyprus Rally od André Lavadinha

foto

23. listopadu 2010 • 08:00

Naposledy se vrátíme na středomořský ostrov Kypr, kde se uskutečnil závěrečný díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Za přímého přenosu televizních kamer satelitní stanice Eurosport se udály krásné souboje, které pro vás zachytil náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho.

žádný příspěvek celý článek »

Značka Škoda oslavila letošní tituly v rally

foto

22. listopadu 2010 • 23:30

Důstojné završení a vrchol maximálně úspěšné sezony 2010 pro značku Škoda představovalo společné setkání rally rodiny Škoda v Praze v sobotu 20. listopadu. Letošní držitelé titulů Intercontinental Rally Challenge, všichni aktuální národní šampioni a mnoho dalších úspěšných reprezentantů projektu Fabia Super 2000 se zúčastnilo Škoda galavečeru šampionů, aby oslavili titul ve značkách a jezdcích IRC a dalších šest národních titulů.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Golden Stage Rally od Josefa Petrů

foto

19. listopadu 2010 • 16:00

Ještě jednou se vrátíme na středomořský ostrov Kypr, kde se uskutečnil závěrečný díl seriálu Intercontinental Rally Challenge. Prostřednictvím fotografií Josefa Petrů si připomeneme nedělní doplňkovou akci v podobě Golden Stage Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Perlička z Kypru

foto

17. listopadu 2010 • 14:45

Ještě jednou se vrátíme k závěrečnému podniku letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, FxPro Cyprus Rally. Josefovi Petrů a jeho kolegovi s typicky kyperským jménem Zenios Zeniou se podařilo zachytit zajímavou situaci.

příspěvků: 3 celý článek »

Toni Gardemeister plánuje více startů v IRC 2011

foto

16. listopadu 2010 • 19:45

Finský pilot Toni Gardemeister plánuje v roce 2011 velký návrat na mezinárodní scénu. Během posledních dvou let se nezúčastnil velkého množství závodů, ale dosahovanými časy na Rallye Monte Carlo či dvanáctým místem absolutně při Neste Oil Rally Finland určitě zaujal širokou i odbornou veřejnost. Nyní to vypadá s jeho nejbližší budoucností mnohem pozitivněji.

příspěvků: 3 celý článek »

Čekají seriál IRC v roce 2011 změny?

foto

16. listopadu 2010 • 18:30

Nedávnou kyperskou soutěží skončil letošní ročník seriálu Intercontinental Rally Challenge. Ten nadcházející začně co nevidět, prvním závodem bude již v polovině ledna legendární Rallye Monte Carlo. S tím souvisí i některé změny, které nás v příštím roce čekají.

příspěvků: 2 celý článek »

Bernardo Sousa na Rallye Monte Carlo 2011

foto

15. listopadu 2010 • 13:40

Dalším účastníkem, který potvrdil svůj start na nadcházející jubilejní Rallye Monte Carlo, se o uplynulém víkendu stal portugalský pilot Bernardo Sousa. Pravidelný účastník SWRC je tak teprve druhým oficiálně potvrzeným jezdcem s Fordem Fiesta S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Nicos Thomas doma na Kypru pátý s palivem VP Export v nádrži

foto

15. listopadu 2010 • 13:00

Na závěrečné soutěži seriálu IRC, Kyperské rally, doslova zazářil domácí jezdec Nicos Thomas s vozem Peugeot 207 Super 2000. O týden dříve se jela ve Švýcarsku i finálová soutěž Mistrovství Evropy, kde byl v poháru Renaultů Clio R3 druhý nejrychlejší Ital Matteo Gamba. Oba své skvělé výsledky vybojovali s palivem VP Export.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Motorsport pojede na Rally Monte Carlo 2011

foto

12. listopadu 2010 • 14:20

Tovární tým Škoda Motorsport se jako čerstvý držitel koruny šampionů IRC představí na lednové Rally Monte Carlo. V barvách továrního týmu se na start jubilejního 100. ročníku legendární rally postaví obě stabilní posádky týmu Škoda Motorsport.

příspěvků: 4 celý článek »

Fotogalerie z FxPro Cyprus Rally od Josefa Petrů

foto

12. listopadu 2010 • 01:00

Máme za sebou závěrečný díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Premiéry FxPro Cyprus Rally v tomto seriálu se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník Josef Petrů, jehož snímky z nádherné kyperské krajiny si můžete prohlédnout právě dnes.

žádný příspěvek celý článek »

Na Rallye Monte Carlo také Francois Delecour?

foto

10. listopadu 2010 • 17:30

Francouzský jezdec Francois Delecour patří k největším legendám Rallye Monte Carlo. Právě na této soutěži zažil své největší pády i vítězství. Uvidíme jej na startu i u příležitosti nadcházejícího jubilejního ročníku?

příspěvků: 4 celý článek »

toplist