www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Petter Solberg si brousí zuby na vítězství ve Walesu

27. října 2010 • 14:45

Petter Solberg si v Katalánsku díky vynikajícímu výkonu dojel pro druhé místo v absolutní klasifikaci. Letos již posedmé tak vystoupal na stupně vítězů a momentálně mu před závěrečnou soutěží MS FIA rally ve Walesu náleží čtvrtá příčka průběžné klasifikace mezi jezdci se ztrátou pěti bodů na třetího Latvalu.

Norský soukromník musel o tento výsledek tvrdě bojovat, když v neděli úspěšně odrazil nápor ze strany domácího Daniho Sordá. Fantastická bitva nakonec skončila rozdílem 5.8 vteřiny ve prospěch blonďatého Mr. Hollywooda. Solberg tak získal již čtvté letošní stříbro a o možné vítězství se bude moci utkat s továrními jezdci ještě na šotolině ve Velké Británii.

„Byla to skvělá zábava, Sordo je skutečný sportovec,“ nechal se slyšet Petter v cíli Katalánské rally. „Jsem moc šťastný, že jsem ho porazil na jeho domácí rally. Je to téměř jako vítězství, i když k tomu nám chybělo porazit ještě jednoho muže. Naše dnešní druhé místo je opravdu vynikající. Je to skvělý výsledek pro nás i tým a jsem teď před rally ve Walesu, která nás čeká za pár týdnů, extrémně nabuzen,“ hodnotil výsledek Solberg ve stejném duchu, jako tomu bylo po předchozí soutěži ve Francii.

„Všechno jsem měl pod kontrolou. Nedělám si srandu. Dani něco stáhnul, ale jel jsem podle splitů, které jsem měl k dispozici v autě. Pár vteřin jsem ztratil, když mi chyběly dva splity, ale to jsem dohonil na další zkoušce. Byla to vzrušující a skutečná bitva,“ popisoval Solberg souboj se Sordem ze svého pohledu.

„Teď už se těším do Walesu. Musíme mít jistotu, že jsme maximálně připraveni, protože zde chci opravdu zvítězit! Na poslední soutěži to bude opravdu zajímavé,“ dodal Petter Solberg, který právě na britské půdě získal v roce 2003 svůj první a prozatím jediný titul mistra světa.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.11.2010 12:08
pet
Taky bych mu výhru přál.
28.10.2010 22:23
Bojler
Jestli si někdo fakt moc zaslouží vyhrát ,tak je to Petter :-)
27.10.2010 21:07
rallydriver
A k jakýmu zubaři chodí.:-) To se nedá zjistit? Nebo to dělá doma nějakou bruskou.
27.10.2010 17:27
Pauliet
Solberg si veri a to je dobre takze na vyhru:-)
toplist