www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Suzuki získalo juniorský titul a v MS končí

1. listopadu 2010 • 18:50

Tovární tým Suzuki Sport Europe na konci minulého týdne oficiálně potvrdil ukončení své účasti v mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích v letošní sezóně. Japonský tým se základnou v maďarském Esztergomu, v jehož barvách letos získal juniorský světový titul Aaron Burkart, se v roce 2011 na světových tratích již neobjeví.

Posledním hřebíčkem do pomyslné rakve bylo pro Suzuki nahrazení stávajícího juniorského šampionátu JWRC novou sérií WRC Academy. „Suzuki Sport Europe se účastnilo JWRC od samotného začátku a hrál v něm důležitou úlohu,“ konstatoval Nobuhiro Tajima, vedoucí divize Suzuki Sport. „Jsme moc šťastní a hrdí na to, čeho jsme dosáhli a že jsme třikrát získali světový titul. Rádi bychom také poděkovali všem fanouškům za jejich podporu.“

„Dvakrát jsme získali juniorský titul s P-G Anderssonem a jsem moc šťastný, že jsme letos opět mistry,“ prohlásil 'Monster' Tajima. „Jménem Suzuki Sport Europe bych osobně rád poděkoval Aaronovi za jeho úsilí a poblahopřál mu k jeho prvnímu titul v JWRC. Od příštího roku se Suzuki Sport Europe stane součástí Monster Sport Europe ve Velké Británii. Současně s tím již bylo rozhodnuto o uzavření týmové základny SSE v Maďarsku na konci roku 2010 a převodu všech akcí do MSE. Musím tedy říci, že výsledek Aarona Burkarta je mezníkem v závěrečném roce historie JWRC,“ dodal Tajima.

V roce 2004 vybojoval Per Gunnar Andersson svůj první juniorský titul se Suzuki za volantem populární 'krabice' Ignis S1600. Další dva ze zmiňovaných triumfů pro japonskou značku již vybojovali Andersson a Burkart s nástupcem tohoto modelu, tedy Swiftem Super 1600.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist