www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2010

Slavnostní ceremoniál ukončil sezónu IRC

9. listopadu 2010 • 08:00

Slavnostní ceremoniál, který se uskutečnil včera v luxusním hotelu Le Meridien nedaleko kyperského Limassolu definitivně uzavřel letošní sezónu seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Celý večer se nesl ve slavnostním duchu. Přítomni byli jak vítězové všech kategorií čtvrtého ročníku Intercontinental Rally Challenge - jak posádky ve složení Juho Hänninne-Mikko Markkula, Jan Kopecký-Petr Starý a Kris Meeke-Paul Nagle, tak i zástupci tří nejúspěšnějších značek - Michal Hrabánek za Škodu, Laurent Guyot za Peugeot a Peter Martin za M-Sport. Ty doplnili vítězové dvoukolek Harry Hunt a Sebastian Marshall.

Nebyli odměňováni jen vítězové celého seriálu, ale i úspěšní účastníci Golden Stage Rally, kde si poháry a finanční prémie za vítězství odnesli Andreas Mikkelsen, Roman Kresta a Karl Kruuda.

V neposlední řadě přišlo i na odměny nejlepších organizátorů. Mezi oceněnými byl i Jan Regner zastupující Barum Czech Rally Zlín. Loňský šampion Kris Meeke se při svém loučení se sérií IRC stal premiérovým vítězem Colin McRae IRC Flat Out Trophy of the Year. Na samotný zástupce pak Jimmy McRae předal za nadaci Colin McRae Vision 18 000 národní nadaci Elpida, která se věnuje dětem s leukémií a dalšími vážnými onemocněními.

Sezóna IRC 2010 je za námi, můžeme se pomalu těšit na tu následující, která odstartuje již v polovině ledna jubilejní Rallye Monte Carlo.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist