www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Rally Bohemia v roce 2011 bez polského mistrovství

27. listopadu 2010 • 08:00

Rally Bohemia byla v letošním roce zařazena do seriálu mistrovství Polska. Po soutěži odjížděli polští hosté spokojeni a vypadalo to, že nic nebrání vzájemné spolupráci i pro nadcházející sezónu. Včera oficiálně zveřejněný kalendář RSMP však ukazuje, že se polský šampionát v České republice nepojede.

Zástupci polské federace si totiž dali při zařazení Bohemie do mistrovství Polska (RSMP) podmínku, že bude recipročně některá ze soutěží konaných na polském území zařazena do Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Největším favoritem na zařazení byl Rajd Rzeszowski konaný o prvním srpnovém víkendu, tedy ve stejném termínu, kdy se jezdívá rallysprint v Pačejově.

Tento návrh byl probírán na Svazu rally a i na základě negativních reakcí některých jezdců bylo rozhodnuto, že se závod MMČR na polském území neuskuteční. Na základě těchto informací obdobná komise na polské federaci v minulých dnech rozhodla o nezařazení Rally Bohemia do polského šampionátu.

Je velká škoda, že české posádky přijdou o jednu z příležitostí na přímé setkání se zahraniční konkurencí. V německých médiích se v minulých dnech začaly objevovat zvěsti, že by Bohemia mohla být zařazena do německého šampionátu DRM. Tamější pořadatelé z DMSB totiž mají problémy naplnit svůj kalendář závodů kvůli neurovnaným vztahům s konkurenčním seriálem DRS.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
28.11.2010 18:51
Pluto - moderátor
To Ajaj: Samozřejmě, v době, kdy se rozhodovalo o zařazení polského závodu do MMČR již bylo známé, ve kterém termínu by se měl letošní Pačejov jet. Ale jak tak sleduju (a znám i z minulosti), tak nemá smysl tě nějak přesvědčovat. Ty máš svou pravdu, na kterou si nenecháš sáhnout...
28.11.2010 18:41
ajaj
Jen pro připomenutí, tady jsou datumy Pačejovské rallye v poslední letech:
odkaz na www.ewrc-results.com
28.11.2010 17:58
ajaj
Nikdo mně osobně nic říkat nemusí. Dokonce ani to, že to bylo kvůli jezdcům. Některým :-)) Dávám přednost dozvědět se všechny informace a ne jen ty, které se někomu hodí.
28.11.2010 17:07
Plhus
"ale proč by je měli zrovna tobě říkat?" a já třeba v tomto cítím,že jsi taky negativní....
28.11.2010 16:57
Pluto - moderátor
To ajaj: "Svazáci" možná mají svoje vlastní důvody a vysvětlení nedohody, ale proč by je měli zrovna tobě říkat? Na zasedání Svazu rally byli přítomni jak zástupci Rally Bohemia, tak i zástupci AJR. Tedy ti, kterých se to týká, se informace dozvěděli (Polská strana se rozhodnutí evidentně dozvěědla taky).
28.11.2010 16:37
ajaj
Pluto, mě šlo o argumenty proti zařazení polské soutěže, které jsi nepoužil v článku :-) Kolizi s Pačejovem neru jen jako podpůrný argument, zvlášť pokud není znám kalendář a Pačejov se loni nejel a v jiných letech býval i na konci srpna. Tak, jaks to napsal, to vypadá, jako by se to odmítlo hlavně kvůli (některým) jezdcům. Tedy kvůli těm, na jejichž názory se jinak kašle. To svazáci nemají svoje vlastní důvody a vysvětlení nedohody?
28.11.2010 16:26
Plhus
Ehm...v situaci,která panuje na české rally scéně lze být pozitivní???
28.11.2010 16:00
Pluto - moderátor
Koukám, že ať tu člověk napíše cokoliv, od některých je to vždycky špatně, jste (někteří hlavně v poslední době) hodně negativní.

To JanO: Proti těmto slovům nic nemám, nikdy jsem neříkal, že by to mělo být opak. Ve svých příspěvcích jsem psal ale úplně o něčem jiném.
To ajaj: Má reakce byla na příspěvek 27.11. v 15:59, tam jsi žádný argument nenapsal, neměl jsem si tedy možnost vybírat...
To Plhus: Možná tě to překvapí, ale tato problematika se probírala se zástupci AJR, kromě toho se ozvali i někteří jezdci sami.
28.11.2010 14:26
Plhus
Bez poláků by letošní Bohemka stála za prd...
A to by mě zajímalo,koho se ptali,kterých jezdců??Je to pořád dokola a čím dál větší komedie.
28.11.2010 12:01
ajaj
Pluto, vadí mi, že si ze všech možných argumentů vybereš zrovna ten nejméně závažný. Navíc netuším, jak velký a reprezentativní vzorek tvoří ti "někteří". Ale je skoro dojemné, že najednou, když se to hodí, je názor jezdců důležitej. Škoda jen, že někteří můžou o čemsi spolurozhodnout a jindy nestačí ani stovky podpisů.
toplist