www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Janne Tuohino sní o startech s Fiestou WRC

27. listopadu 2010 • 09:00

Snaha o naplnění budgetu patří ke každoročním evergreenům přelomu podzimu a zimy pro finského pilota Janne Tuohina. Nejinak je tomu u bývalého továrního jezdce Škody Motorsport i v letošním roce.

Tuohino se v posledních letech vždy snažil zajistit dostatek finančních prostředků, aby mohl startovat v některém z mezinárodních seriálů. Podařilo se mu to až před letošní sezónou, kdy měl zajištěný budget na starty v nově vypsaném seriálu SWRC. Hned na začátku však udělal zásadní chybu při výběru soutěžní techniky - podcenil finanční náročnost provozu speciálu Ford Fiesta S2000.

Na začátku roku nově nasazený vůz totiž trpěl řadou neduhů, jeho provoz navíc spolykal mnohem více peněz, než se před začátkem roku počítalo. Proto nikoho nepřekvapil fakt, že se finský jezdec omluvil z účasti na Rallye Deutschland kvůli nedostatku finančních prostředků. Na základě této omluvy byl v souladu s platnými řády z celého šampionátu vyloučen.

Janne Tuohino se však svých snů nevzdává. Rád by se představil v nadcházející sezóně s Fordem Fiesta WRC na soutěžích mistrovství světa. Oproti předcházejícím sezónám je však ve svých plánech již realističtější, pro sezónu 2011 má jistotu startů v domácím finském šampionátu s Fordem Fiesta S2000 v barvách stáje PrintSport Racing, kde by chtěl bojovat o třetí titul národního šampiona. „Společně se svým týmem tvrdě pracujeme na tom, abychom se v sezóně 2011 představili s novým vozem WRC. Jako vždy, záleží to hlavně na sponzorech,“ prozradil Tuohino.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist