www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

GM nevylučuje návrat do mistrovství světa v rallye

28. listopadu 2010 • 23:00

Nick Reilly, prezident GM Europe nevylučuje vstup tohoto koncernu do mistrovství světa v rallye. Nová pravidla pro stavbu vozů WRC staví všechny automobilky na novou startovní čáru.

„Sport je důležitá oblast a myslím si, že by se měl výrobce automobilů zapojit. Je pro nás důležitá image značky, ale nyní ovšem není image tak silná jako produkt. Získáváme řadu ocenění, ale Opel a Vauxhall se neprodávají za ceny, jaké si zaslouží,“ říká Reilly. Problémem ovšem můžou být finance. Letošní ztráta GM Europe se odhaduje na necelé dvě miliardy dolarů. Opel údajně již chystá návrat do DTM a Vauxhall do BTCC.

Poslední „projekt,“ kdy se Opel objevoval v rallye je již takřka pohřben. S příchodem S2000 se soukromě začal vyvíjet Opel Corsa S2000. V Říjnu roku 2008 dostal tento nový speciál homologaci a záhy vzniklo několik kusů. Nyní můžeme nalézt již jen dvojici těchto vozů. Jeden je u britského týmu MSD, který se podílel na životě projektu a druhý u řeckého týmu Kaltsounis Motorsport. U Opelů Corsa S2000 se ovšem projevila obrovská nekonkurenceschopnost a projekt takřka po roce vyšuměl do ztracena.

Návrat GM do rallye by oživil stojaté vozy německé automobilky v kolotoči mistrovství světa v rallye.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist