www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Valoušek, Hrůza a značka Škoda oficiálními mistry ČR v rally

29. listopadu 2010 • 20:30

Letošní Mistři ČR v rally, Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, převzali v pátek večer v Praze v hotelu Ambassador slavnostní trofej a ocenění pro nejlepší posádku českého rallysportu. Dvojice z týmu Škoda Delimax, startující s tovární podporou automobilky Škoda, se dočkala oficiální korunovace za absolutní vítězství v českém mezinárodním mistrovství pro rok 2010. Titulu dosáhla perspektivní česká posádka za volantem soutěžního speciálu Škoda Fabia Super 2000.

Slavnostní večer, na kterém se pravidelně schází kompletní špička českého motoristického sportu, i letos uzavíral sezonu. Na galavečeru nechyběl ani Prezident Autoklubu ČR, pan Roman Ječmínek, představitelé Federace automobilového sportu a samozřejmě také vedení týmu Škoda Motorsport, které zastupoval jeho vedoucí Michal Hrabánek.

Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza

Dvojice Škoda Delimax Teamu, Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, získala svůj premiérový český titul až v poslední soutěži sedmidílného českého mistrovství na Rally Příbram. Konkurenci Pavel se Zdeňkem porazili s vozem Škoda Fabia Super 2000 pocházejícím z dílen týmu Škoda Motorsport, kde se letos připravovaly i fabie pro prestižní seriál Intercontinental Rally Challenge (IRC). V něm letos značka Škoda triumfovala jak v hodnocení jezdců, tak i značek.

„Pocity mám jenom skvělé a určitě budu mluvit i za svého spolujezdce Zdeňka Hrůzu když prozradím, že nám ještě úplně nedošlo, co fantastického se nám podařilo. Dnešní slavnostní oficiální vyhlášení bych chtěl znovu využít k tomu, abych poděkoval automobilce Škoda, lidem ze sportovního oddělení Škoda Motorsport a v neposlední řadě i týmu Motorsport-Kopecký za perfektní podmínky, díky kterým se nám o náš první český titul bojovalo bez starostí o rychlost a spolehlivost vozu. Jsem rád, že i my jsme měli šanci ukázat, že Škoda Fabia Super 2000 patří mezi nejlepší soutěžní speciály současnosti,“ komentuje oficiální tečku za letošní sezonou Pavel Valoušek - novopečený mistr republiky, který po letech ukončil nadvládu Romana Kresty a Václava Pecha

„Letošní letošní rok je pro značku Škoda opravdu úspěšný, a to nejenom po stránce obchodní. Prodej produkčních i soutěžních vozů jde výborně a na poli sportu máme za sebou jednu z nejúspěšnějších sezón celé dlouhé historie značky Škoda. Vyhráli jsme klasifikaci výrobců i jezdců v prestižním seriálu IRC a získali hned v prvním roce, kdy jsme se jako automobilka vrátili oficiálně do českého mistrovství, i titul. Jsem přesvědčen, že u Pavla Valouška je v dobrých rukách,“ neskrývá spokojenost Michal Hrabánek, vedoucí závodního oddělení Škoda Motorsport.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist