www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Kris Meeke: Mám radost z toho, kde jsme!

2. prosince 2010 • 18:00

Prozatím jediný oficiálně potvrzený jezdec nováčka světového šampionátu v podobě týmu Mini, Kris Meeke, vyjádřil spokojenost po skončených testech, kdy měl společně s potenciálním kolegou Danim Sordem možnost otestovat Countryman WRC při téměř týdenním rozsáhlém testu na Sardinii. Meeke usedl za volant v prvních čtyřech dnech, bývalý jezdec Citroënu mohl porovnat Mini s Citroënem DS3 WRC v závěrečných dvou dnech.

„První dva testy v Portugalsku a Španělsku byly zaměřeny spíš na sžití se s autem a najetí více kilometrů. Tratě nebyly vybírány speciálně jako testovací. Tentokrát to ale bylo poprvé, kdy jsme přijeli do rally oblasti a měli opravdu dobrý soutěžní test s autem. Udělali jsme spoustu práce v oblasti tlumičů. Auto bylo stále rychlejší, bylo to skvělé,“ říká směrem k posledním testům na Sardnii Kris Meeke. „Samozřejmě nevím, kde jsme v porovnání s Citroënem a Fordem, ale mám radost z toho, kde jsme v současné chvíli. Když jsme byli na asfaltu, dozvěděli jsme se víc o vlastnostech podvozku a musím říct, že jsem velmi překvapen,“ končí.

Meeke měl také možnost vyzkoušet nové pneumatiky navrátilce na světové tratě, francouzského giganta Michelin, a to jak měkkou směs, tak tvrdou, navíc v suchých i mokrých podmínkách. Další fáze testů je plánována týmem Prodrive na konec prosince, kdy by mělo nové Mini najet kilometry na domácí půdě v Anglii.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist