www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. dubna 2024, Svátek má Rudolf, zítra Valérie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

DMACK se připravuje na debut v MS

20. prosince 2010 • 19:30

Čínská společnost DMACK, nový oficiální dodavatel pneumatik pro MS v rally pro rok 2011, nedávno završila finální fázi vývoje a testů gum pro šotolinový a sněhový povrch. Zároveň představila kompletní nabídku pro soutěžní týmy účastnící se v příštím roce mistrovství světa.

Pneumatiky DMACK při testu na Mitsubishi Lancer WRC

DMACK se pustil do výroby nových pneumatik po několikaměsíčním testování, jehož hlavním aktérem byl britský pilot Mark Higgins. Ten s vozy skupiny N a specifikace WRC obutých do nových gum najel více než dva tisíce testovacích kilometrů, např. s typem DMG2 po šotolinách Kypru, Turecka, Estonska a Walesu. Právě tato pneumatika byla u FIA zaregistrována jako soutěžní pneumatika pro MS, a to ve dvou základních variantách. Tvrdší směs G2 pro soutěže s tvrdším povrchem jako Portugalsko či Řecko a střední směs G4 např. pro Argentinu nebo Wales. Nejměkčí specifikace G6 je určena jako alternativní varianta typu G4 pro chladnější soutěže či podniky s mokrou šotolinou.

Pneumatika DMG-ICE je určena pro sníh a led a byla testován ve Švédsku jak pro klasické severské podmínky, tak na odolnost kovových hřebů při použití pneumatiky na šotolině. Typ DMG-ICE se sice vyznačuje asymetrickým designem, nicméně může být použita na obou stranách vozidla, což zvyšuje její flexibilitu použití a zároveň snižuje výrobní cenu.

Asfaltová guma DMT-RC je stále ve fázi vývoje, počítá se s tvrdou směsí T5 a typem T7, který bude k dispozici se střední a měkkou směsí. Nejměkčí typ T9 a speciální „mokrá“ guma W1 budou určeny pro mokré asfalty.

Šotolinová pneumatika DMACK DMG2Sněhová pneumatika DMG-ICEAsfaltová pneumatika DMT-RC

DMACK plánuje dodávat pneumatiky účastníkům seriálů PWRC a SWRC, stejně jako soukromníkům s vozy WRC. Společnost soutěžícím registrovaným v šampionátu nabízí speciální výhodný paket pneumatik a služeb na celou sezonu, při jehož objednání lze dosáhnout slevy 50 Euro na pneumatiku. Kromě toho se DMACK postará o obutí pneumatiky na disky a další doplňující služby. Čínské gumy budou na prodej i přímo v místě konání soutěže, avšak za plnou cenu. Sněhové pneumatiky budou nabízeny za 320 Euro za kus (280 Euro při objednání služeb na celou sezonu), šotolinové gumy budou stát 220 Euro (resp. 170 Euro po slevě) a asfaltové 230 Euro (180 Euro po slevě).

DMACK rovněž nabízí zajímavé motivační benefity – na všech podnicích MS 2011 bude jakákoliv posádka používající pneumatiky DMACK a startující ve třídě 2 (S2000) nebo 3 (produkční vozy N4) při umístění na stupních vítězů své kategorie odměněna 50% slevou na pneumatiky použité během rally. Navíc pokud jakýkoliv účastník PWRC, používající pneumatiky DMACK, celkově vyhraje tento seriál, obdrží zdarma pneumatiky DMACK v hodnotě cca 40 000 Euro na kompletní sezonu PWRC 2012.

„Pro značku DMACK je to důležitý moment,“ říká Dick Cormack, ředitel sportovní divize DMACK Tyres motorsport. „Nejenže jsme dokončili vývoj nových pneumatiky, ale rovněž jsme rozjeli novou politiku zahrnující řadu výhodných nabídek pro soutěžní týmy. Náš program má poskytovat produkty vysoké kvality v kombinaci s příznivými náklady. Doufám, že týmy ocení a využijí nabízené výhody, chceme jim při každé rally co nejvíce usnadnit pořízení i používaní pneumatik jak po ekonomické, tak po technické stránce. Velice se těšíme na start šampionátu ve Švédsku, kde pro nás po boku renomovaného Michelinu začne nesmírně zajímavá sezona.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist