www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

BMW Mini bude debutovat v Portugalsku

21. prosince 2010 • 20:00

Jak prozradily zdroje z Prodrivu, homologace zbrusu nového speciálu BMW Mini je očekávána na první březnový den nadcházejícího roku. Očekává se, že první vůz v soukromých rukou bude nasazen na Rally Portugal na konci března.

BMW Mini Countryman WRC na testechBMW Mini Countryman WRC na testech

Je pravděpodobné, že by se na Pyrenejském poloostrově měly představit dva vozy specifikace S2000 řízené Brazilcem Danielem Oliveirou a domácím Armindem Araújem. Nasazení speciálu WRC jakožto i celého továrního týmu s dvojicí Kris Meeke a Dani Sordo nastane o dva týdny později na šotolinové Rally d'Italia Sardegna.

Zatímco velikost restriktoru pro model WRC je (stejně jako u Fiesty a DS3) 33 mm, rozměry pro verzi S2000 stále ještě nejsou definovány. Podle posledních rozhodnutí FIA ze 17. prosincem by měla být tato informace známa 'před 15. únorem'. Technici z FIA se mezitím pokoušejí definovat velikost restriktoru tak, aby byla zachována rovnocennost mezi novými S2000, R4 a starými S2000. Vozy S2000 s motorem 1.6T byly zakázány v SWRC 2011, v regionálních šampionátech však byly na nátlak nejvyšších bossů FIA povoleny. Na finální rozhodnutí jednotlivých federací ohledně národních šampionátů i IRC se momentálně čeká.

Nabídková brožura na Mini WRC a S2000

-mah- ; -plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist