www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2010

Franz Wittmann končí v IRC

23. prosince 2010 • 21:40

Rakouský jezdec Franz Wittmann končí po dvou sezónách v seriálu Intercontinental Rally Challenge. Nepředstaví se ani na zahajovacím podniku v Monte Carlu.

Franz Wittmann - Rally d'Italia Sardegna 2010

Wittmann vstoupil do IRC v loňském roce v barvách loterijní společnosti Interwetten s cílem získat za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX zkušenosti se zahraničními soutěžemi. Ty měl posléze zúročit v letošní sezóně za volantem Peugeotu 207 S2000. Bohužel se tak (i vinou různých okolností) nestalo a letošní ročník skončil z pohledu Rakušana totálním fiaskem.

Již delší dobu omílaný konec v IRC byl dnes oficiálně potvrzen. Hlavní sponzor se totiž po dvouletém programu rozhodl stáhnout do ústraní a manažerskému týmu kolem čerstvě ženatého Wittmanna se nepodařilo najít dalšího silného partnera, který by dopomohl pokračovat v kariéře. „Přesto bych chtěl hodně poděkovat Interwettenu a speciálně Wolfgangu Fabianovi za podporu v posledních dvou letech. Tato spolupráce mi dovolila dělat automobilový sport na nejvyšší úrovni,“ prozradil Wittmann.

Jeho budoucnost zůstává nejasná, jistá je neúčast na Rallye Monte Calo. „Momentálně se musíme pokusit najít partnery, kteří by mi pomohli v pokračování v kariéře soutěžního jezdce,“ řekl syn několikanásobného mistra Rakouska.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.12.2010 00:04
Cerv
Kurňa se ožení a už to jede... nebo spíš nejede :-) Jinak doufám, že ho ještě uvidíme. Je to sympaťák a talent určitě také má.
23.12.2010 23:39
Ruba
Něco v něm je.... S evo IX jezdil snad lépe něž s pegym...
23.12.2010 23:37
Plhus
I když se mu letos totálně nedařilo,tak je to škoda,že se v příštím roce neukáže. Možná by se mohl svézt na pár domácích závodech na uklidnění,aby se dostal do tempa. snad nedopadne jako většina rakouských talentů :-(
toplist