www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2010

Martin Prokop se s Fiestou S2000 představí na Jänner Rallye

27. prosince 2010 • 13:00

Pravidelný účastník mistrovství světa Martin Prokop se představí se svým Fordem Fiesta S2000 na úvodním podniku nové soutěžní sezóny, kterým bude o prvním lednovém víkendu rakouská Jänner Rallye.

Martin Prokop - Jan Tománek (Ford Fiesta S2000) - Rally Sweden 2010

Martin Prokop původně zvažoval start na Rallye Monte Carlo, svou účast na tomto podniku se však rozhodl vzdát. Prvním oficiálním startem v letošní sezóně tak bude únorová Rally Sweden, kde se představí se svým obvyklým Fordem Fiesta S2000, přestože tato soutěž není zařazena do seriálu SWRC.

Právě v rámci testů na švédskou soutěž se na začátku ledna objeví ve Freistadtu nedaleko hranic s Českou republikou. Ke zklamání všech fanoušků však nepojede jako regulerní závodník, ale pouze jako předjezdec. A vzhledem k předpisům FIA nepojede jako předjezdec na začátku, ale 'uprostřed'.

Jakožto držitel priority FIA totiž podle řádů nesmí řídit předjezdecký vůz před hlavním polem Evropského poháru. Martin tedy bude startovat za Ondřejem Koubkem jako předjezdec mezi jezdci EC a rakouským šampionátem. „Byla to jediná šance, jak umožnit jeho start v roli předjezdce,“ prozradil ředitel závodu Wolfgang Viakowsky.

„Využiju Jänner Rallye jako ideální test po dlouhé zimní přestávce jakožto přípravu na únorové mistrovství světa ve Švédsku. Protože je můj obvyklý spolujezdec Jan Tománek na Dakaru v Jižní Americe společně s Michaelem Hondou, jednorázově jej v Rakousku zaskočí Michal Ernst,“ řekl Martin Prokop.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist