www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Jurij Protasov pojede v roce 2011 PWRC

31. prosince 2010 • 15:20

Bývalý ukrajinský šampion Jurij Protasov, známý i ze startů na Barum Czech Rally Zlín a Rally Bohemia, bude v příštím roce startovat v PWRC. Společně se svým obvyklým spolujezdcem Adrianem Aftanazivem budou startovat s Mitsubishi Lancer Evo X z dílen italské stáje Top Run.

„Náš původní plán byl startovat v nadcházející sezóně v kompletním seriálu mistrovství Evropy s vozem S2000, ale nakonec to nevyšlo. Podařilo se nám sehnat partnera na starty v mistrovství světa PWRC,“ prozradil Protasov.

Seriál PWRC má v plánu sedm závodů, z čehož si všichni účastníci musí vybrat šest podniků. „Určitě začneme na sněhu ve Švédsku. Náš další plán by měl obsahovat závody v Portugalsku, Argentině, Finsku, Španělsku a ve Velké Británii. Jediný závod, kde budeme chybět, je Austrálie,“ naznačil své plány ukrajinský pilot.

„Stejně jako v loňském roce, naším hlavním cílem bude dojet co nejvíce soutěží až do cíle a nasbírat zkušenosti. Kromě smíšeného povrchu ve Španělsku a sněhu ve Švédsku se všechny ostatní soutěže pojedou na šotolině, což mi sedí,“ řekl závěrem Protasov.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist