www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Kimi Raikkonen: Rally je mnohem těžší než F1

2. ledna 2011 • 13:30

Bývalý světový šampion pomyslné královny motorsportu – Formule 1, Kimi Raikkonen, který prožil z výsledkového hlediska nepříliš vydařenou sezonu provázenou haváriemi, prozradil, že ho i přesto první sezona ve WRC posunula o kus dál.

„Samozřejmě jsem se jako jezdec v této sezoně zlepšil,“ říká k uplynulému roku, kdy absolvoval za volantem Citroënu C4 WRC juniorky továrního týmu téměř kompletní kalendář světového šampionátu. „Rally je mnohem těžší než F1, pro mě určitě. Když dokážete jet na některých tratích, jako v tomto roce, dokážete jet kdekoliv,“ vysvětluje Raikkonen.

Fin se také vrací ke spekulacím o možném návratu k otevřeným kolům. „Samozřejmě jsem na to myslel, jelikož člověk přemýšlí o všem. Nikdy jsem to ale opravdu nezvažoval, protože mi Formule 1 v tomto roce nechyběla. Před startem sezony jsem si myslel, že by bylo zajímavé zjistit, jestli mi chybět bude, ve skutečnosti ale nechybí,“ bilancuje po nepříliš úspěšném roce v soutěžním voze. „Když se ohlédnu, byl letošní rok skoro takový, jaký jsem očekával. Byly tam dobré i horší okamžiky a celé to bylo opravdu o tom hodně se toho naučit. V něčem mi to připomnělo úplně první roky, kdy jsem začínal se závoděním, byl to podobný pocit,“ končí.

-pet- , AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.01.2011 18:23
krb
tak ono ani ta formule asi nebude jen o tom "jezdit pořád dokola" přeci jen naučit se vnímat tu rychlost,brzdné body a měnící se přilnavost gum po určitých odjetých kolech,přetížení je tam taky daleko vyšší než v rally...atd. určitě je to taky pořádná makačka :-)
04.01.2011 16:35
vasek
To nejezdil ale už od pohledu to je snad jasný ne?..:-))Než pořád jezdit stále dokola.
03.01.2011 19:05
Mirekfric
A on jezdil WRC někdy dřív?
03.01.2011 15:49
vasek
A na to přišel až teď????
toplist