www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2011

Italské Mini budou mít premiéru v březnu

20. února 2011 • 13:00

Do Itálie přivezené první 'soukromé' exempláře Mini Countrymanu S2000 budou mít premiéru v březnu. Poprvé by se s ním měl představit Fabrizio Tabaton na závodním podniku na okruhu v Misanu o druhém březnovém víkendu.

Mini Countryman WRC

Organizační výbor této akce potvrdil, že majitel stáje Grifone Fabrizio Tabaton bude první v Itálii, kdo poprvé představí tento speciál nové generace na soutěžní trati. První ostrý start by se pak měl uskutečnit o dva týdny později, kdy by měl s tímto speciálem zahájit sezónu CIR na Rally del Ciocco úřadující italský šampion produkčních vozů Andrea Perego. Otázkou je, co tímto startem zamýšlí, vozy S2000 s motorem 1.6T totiž budou moci v CIR, stejně jako v MMČR, startovat bez nároků na body.

O startech s Mini Countryman S2000 uvažuje také Piero Longhi. Jeden z exemplářů pro něj pořídila společnost Twister Corse. Piero se momentálně snaží sehnat budget na starty v mistrovství Evropy, kam by se vrátil po devatenácti letech. Pokud by se mu to nepodařilo, připadají v úvahu starty v Trofeo Rally Terra.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist