www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2011

Bouffier bere start v Rzeszowě jako přípravu na Barum Rally

5. srpna 2011 • 08:00

Zkušený francouzský jezdec Bryan Bouffier, který v letošním roce v seriálu Intercontinental Rally Challenge opět hájí barvy továrního týmu Peugeot, doufá, že mu účast na víkendovém Rajdu Rzeszowském, který dnes startuje na východě Polska, pomůže v tažení za dobrým výsledkem na srpnové Barum Czech Rally Zlín.

Vítěz lednové Rallye Monte Carlo bude za volantem Peugeotu 207 S2000 v Rzeszowě hájit barvy týmu Peugeot Sport Polska, když ho bude navigovat tradiční a u nás také dobře známý spolujezdec Xavier Panseri. Ten je přitom už v Polsku téměř jako doma, neboť zde již třetím rokem bydlí a podniká.

Bryan Bouffier

Bouffierovi jsou tratě v okolí polské východní výspy dobře známé, neboť je trojnásobným mistrem šampionátu našich severních sousedů z let 2007, 2008 a 2009. Poslední z titulů přitom získal za volantem produkčního Mitsubishi Lancer, první dva pak právě s Peugeotem 207 S2000.

„Je to asfaltová rally, takže dobý trénink pro Zlín,“ prohlásil před startem soutěže sympatický Francouz. „I když máme s naším autem již dostatek zkušeností, přesto mi tento start může ve Zlíně být ku prospěchu. Budeme také testovat a doufám, že odvedeme dobrou práci a ve Zlíně budeme rychlí. Potřebujeme bodovat.“

Právě poslední věta má po Bouffierově nedávném vyloučení z belgické Ypres rally dvojnásobnou váhu. Bouffier přišel o body za druhé místo kvůli nehomologovanému řízení svého vozu a v průběžné klasifikaci IRC klesnul na čtvrté místo za trio Škodovek Hänninena, Loixe a Kopeckého, když na vedoucí příčku ztrácí 22 bodů.

Rajd Rzeszowski startuje již dnes a Bouffierovým největším soupeřem z pohledu polského mistrovství bude na jedenácti rychlostních zkouškách určitě Michal Solowow s Fiestou S2000, který by měl být také jedním z účastníků letošní Barum Czech Rally Zlín. Na včerejším oficiálním shakedownu zajel Bryan Bouffier třetí nejlepší čas těsně za vozy kategorie WRC Slováků Jaroslava Melichárka a Jozefa Béreše.

-jav-, AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist