www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2011

Blesková soutěž o vstupenky na VIP kamion při SSS Zlín - vyhodnocení

26. srpna 2011 • 11:00

Městská rychlostní zkouška, která každoročně patří k největším atrakcím Barum Czech Rally Zlín, i letos otevře populární soutěž zařazenou do mezinárodních seriálů FIA ME a IRC. Zástupy fanoušků se podél její trati vždy scházejí už řadu hodin před startem, aby v ulicích Zlína zaujaly co nejvýhodnější místo pro sledování. Výjimečnou atmosféru tradičně nabízí zlínské autobusové nádraží, kde letos bude umístěno několik VIP kamionů. Z nich budou mít diváci celý prostor jako na dlani.

AutoSport.CZ a Barum Czech Rally Zlín včera nabídly exklusivní možnost pro deset z vás získat místo na VIP kamionu „B“, který bude umístěn u zdi mezi autobusovým nádražím a železniční tratí (vizte foto). Dnes ráno po deváté byly vyhodnoceny odpovědi - celkem jich přišlo 95, z toho 37 správných - a vybralo se deset lidí, kteří se mohou těšit na exklusivní sledovací místo. Jsou to:

Jiří Pekárek

Jana Plevová

Pavel Plhal

Marek Janošek

Petr Milfait

Iva Navrátilová

Roman Václavík

Karel Jelínek

Karel Hladký

Zuzana Zimolová

Těm, co nebyli vylosováni, děkujeme za účast, a i přes tento drobný neúspěch jim přejeme příjemnou zábavu na letošní Barum Czech Rally Zlín. A pokud vás zajímá, jaké byly správné odpovědi, zde jsou:

1) Kolik kilometrů souhrnně měří všechny rychlostní zkoušky letošní Barum Czech Rally Zlín?

248,48 km.

2) Kolik vozů S2000 se objevilo na startu BRZ v roce 2007 při debutu této kategorie ve Zlíně?

Bylo jich 14 - přihlášen byl ještě Tomas Czopik, který ale nakonec do Zlína nakonec nepřijel.

3) Kdy naposledy v Barum rally vyhrál vůz s pohonem zadních kol a který vůz to byl?

Bylo to v roce 1983, kdy vyhrál Ladislav Křeček se Škodou 130 RS. Často se v odpovědích objevoval Ford Sierra Patricka Snijerse, jeho vůz už ale měl pohon 4x4.

4) Ve kterém roce se barumka jela poprvé jakou soutěž mistrovství Evropy s nejvyšším koeficientem 20?

Bylo to v roce 2002.

5) Ve který den proběhly seznamovací jízdy BCRZ 2011 na znovuzrozené rychlostní zkoušce Maják?

Seznamovací jízdy proběhly ve středu 24. 8. 2011.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.08.2011 09:35
Mirekfric
gannet: Pokud jsi tam byl loni, tak víš, že tam byl opravdu velký bugr (přiznám se, že jsem byl jeho součástí taky). Nicméně ten šel jednoduše vyřešit třeba těmi ploty, co byly pod mostem...
29.08.2011 22:31
gannet
Ale tohle by byla diskuze typu "co bylo dřív, vejce nebo slepice". Dokud nebyly kamiony, divák seděl vzadu na zdi (dolů se prostě nesmělo) - byl o 20m dál od aut a musíte sami uznat, že rozhodně v bezpečí....
29.08.2011 20:27
Pluto - moderátor
To Gannet: Na autobusáku jsem nikdy nebyl, takže nemůžu soudit. Ale před zmíněnou zdí byl v loňském roce opravdu velký nepořádek, proto se to v letošním roce vyřešilo kamionem. Skutečně jen z bezpečnostních důvodů, žádné peníze za něj nebyly. Lístky na něj se neprodávaly, byly pouze součástí různých soutěží (zde na Autosportu nebo třeba v průběhu technické přejímky) případně se darovaly (hostům, nemocným apod).
29.08.2011 19:40
gannet
No po letošku musím dát za pravdu "evamilanovi". Kamiony už zabírají snad polovinu autobusáku a to co na nich sedí jsou opravdu většinou "tupý trubky", který snad ani vůbec netuší o čem to tady je. Ti co vždy dělávali tu pověstnou "autobusáckou" atmosféru se tam dnes už totiž ani nevlezou :-( Prostě změna k lepšímu.....
A co se týče toho místa, bylo to sice vloni poprvé, ale tyhle lidi před tím pobrala zeď, než někdo vymyslel kamiony, právě před tu zeď. Jenže zeď je zadarmo, kamion vydělá. A ono hlavně o tom to celý je. Ano zdůvodní se to bezpečností....
26.08.2011 01:47
Karbonyl - moderátor
Nemyslím si. Místo, kde budou postaveny improvizované tribuny, bylo loni vůbec poprvé přístupné divákům, všechny ročníky předtím tam nesměl vůbec nikdo. 'Kamionové' opatření tedy trochu reguluje loňskou volnost, která hraničila s udržením bezpečnosti diváků, ale zároveň umožňuje sledování erzety v bezpečných podmínkách a v atraktivním místě.
25.08.2011 22:02
evamilan
Tak z autobusáku se stane brzy mrtvá zóna
toplist