www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2011

Úřadující mistr Evropy v rally pojede na barumce!

25. srpna 2011 • 22:20

Úřadující mistr Evropy v rally, Luca Rossetti, se sice nakonec neobjevil ve startovním poli hlavního závodu Barum Czech Rally Zlín, na jeho trati ale chybět nebude. Italský pilot totiž na čas opustí volant Abarthu Grande Punto S2000, se kterým startuje na soutěžích mistrovství Evropy a italského šampionátu, a usedne do historického vozu Bugatti 40 Sport Tourer.

Luca Rossetti - Matteo Chiarcossi, Fiat Grande Punto S2000 Abarth - Rali Vinho da Madeira 2011

V něm absolvuje premiérovou Oldtimer Grand Prix Zlín, která bude na páteční městské speciálce předkrmem před startovním polem Star Rally Historic a hlavní soutěže BCRZ. Diváci se kromě ‚Roxovy’ bugatky mohou těšit i na řadu dalších historických klenotů z jak z dílen legendárního francouzského výrobce, tak třeba na vozy značek Jaguar, Darracq, český Walter nebo Laurin & Klement.

Neméně věhlasné bude i jezdecké obsazení těchto automobilů - kromě zmíněného Lucy Rossettiho se za volanty předvedou například otec úřadujícího mistra České republiky v rally Pavel Valoušek senior, někdejší šéf továrního týmu Peugeot a současný vrcholný reprezentant seriálu IRC Jean-Pierre Nicolas či Alois Samohýl, který bude reprezentovat rodinný klan výrazně stojící za realizací celé Oldtimer Grand Prix.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist