www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2011

Přípravy rally seriálu Fabia R2 Cup 2012 se naplno rozbíhají

22. září 2011 • 00:05

Kvalitní vůz, špičkové servisní zázemí a podpora silných partnerů. To jsou hlavní pilíře nově vznikajícího rally seriálu, na jehož přípravě v těchto dnech začínají zainteresovaní partneři pracovat. Od sezony 2012 se tak v rámci seriálu Mediasport Mezinárodního Mistrovství ČR v automobilových soutěží rozjede i nový pohár R2 vypsaný pro soutěžní speciály Škoda Fabia R2. Účastníci tohoto seriálu budou vedle umístění bojovat také o prémie. Značkový pohár automobilových soutěží má od příštího roku sloužit hlavně jako líheň nových talentů.

Škoda Fabia R2

Nový soutěžní speciál Škoda Fabia R2 se na českých i zahraničních rally objevil již v letošním roce, který jeho tvůrce, zlínská společnost Impromat Motorsport, pojala jako testovací období. Právě Impromat Motorsport bude hlavním technickým dodavatelem nového poháru, pro jehož promotérství byla oslovena společnost Mediasport. „Všechny zainteresované subjekty se budou starat o hladký průběh seriálu, který by měl být díky ucelenému systému dotací vhodný i pro mladé začínající posádky. Ještě v letošním roce proběhne seznamovací event, na kterém si budou moci všichni zájemci o účast v poháru vyzkoušet speciál Škoda Fabia R2. Všem budou také detailně představeny veškeré cupové podmínky,“ komentuje vznik nového seriálu Josef Pátl ze společnosti Mediasport.

Závodní Škoda Fabia R2 představená a homologovaná v letošním roce je určena širokému spektru závodních jezdců, kteří hledají moderní, cenově dostupný a konkurenceschopný vůz. Ten byl vyvíjen a důkladně testován pro použití v rally téměř dva roky. Fabia R2 vychází ze sériového modelu Škoda Fabia, podstatně se ovšem liší motorem, podvozkem, kinematikou náprav a sekvenční převodovkou. Pod kapotou speciálu Fabia R2 pracuje benzinový motor 1.6 16V o výkonu 132 kW. Maximální točivý moment činí 194 Nm při 5500 ot./min.

V případě zájmu o další informace, prosím, neváhejte kontaktovat Filipa Schovánka ze společnosti Mediasport.

Filip Schovánek, schovanek@mediasport.cz, tel. +420 777 246 216

Mediasport.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
22.09.2011 23:28
Pluto - moderátor
Já myslím, že tato otázka je momentálně předčasná. Vše je teprve ve stádiu jednání.
22.09.2011 10:53
gonzo
Už se objevují některá jména,kdo by mohl v cupu jezdit?
toplist