www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2011

Ondřej Bisaha na Příbramsku vytěžil bronz

4. října 2011 • 13:20

Po vyloženě nevydařené barumce si Ondřej Bisaha chtěl spravit chuť a tak se objevil v Příbrami na závěrečném podniku letošního Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Jelikož je stavba nové hondy těsně před dokončením, bylo potřeba i tuto soutěž absolvovat s vypůjčeným vozem, který tentokrát pocházel z osvědčeného Sparrow Racing Teamu.

Ondřej Bisaha - Daniel Janalík, Honda Civic VTi - Rally Příbram 2011

Pro posádku Ondřej Bisaha – Daniel Janalík příbramská soutěž začala sžíváním se s technikou. Přeci jen není honda jako honda a tak si kroměřížsko-hulínská dvojice musela zapůjčený vůz nejprve trochu osahat. Přesto se jí nevedlo zle, na třetí rychlostní zkoušce se blýskla druhým nejrychlejším časem ve třídě, jen šest sekund za vedoucím Ondřejem Blaťákem. I další vývoj jí hrál do karet – Adam Kobliha na nočních vložkách druhé sekce zvolnil a Ondřej s Danielem se tak posunuli na průběžné třetí místo, na kterém také úvodní etapu zakončili. Kromě Blaťáka Ondřej nestačili jen na Jiřího Sojku, kterému tratě v jižním cípu středních Čech vyloženě sedly.

V druhé etapě si Ondřej dal jasný úkol - dostat se před Jihočecha. Nejprve musel zlikvidovat jeho náskok z pátku, což se ale dařilo plnit už od samého rána. Na první sobotní vložce Sojku obral o pět sekund, na druhé o další tři. Podobně to šlo až do RZ 10, kdy si soupeři konečně vyměnili pozice. Jenže v tu samou chvíli se přes oba přehnal Adam Kobliha, který po dopolední stíhací jízdě poskočil ze čtvrtého místa na druhé.

Ondřej Bisaha tedy byl i nadále třetí a tak to zůstalo až do cíle. Kobliha se postupně vzdaloval z dostřelu a podobně ujížděl i Bisaha Sojkovi, který na něj už ve zbytku soutěže už ani jednou nezaútočil. O poslední šanci na nějakou změnu pořadí pak všichni účastníci ve třídě 9 nedobrovolně přišli na závěrečné čtrnácté vložce, která byla po havárii jednoho z dříve jedoucích vozů zrušena.

A jaké má Ondřej z Příbrami dojmy? „Jednoznačně pozitivní. Auto brzdilo a zrychlovalo tak, jak by mělo, a to nám po barumce stačilo k radosti. Sice jsme nestíhali na úplnou špičku, ale žádný učenec z nebe nespadl. ‚Blato‘ je zkušený matador, Adam letos jede všechno, co se dá, a Jiří Sojka je v Příbrami skoro doma. Ale i kdyby ne, tak on tu žlutou krabičku neuvěřitelně ždímá všude - tímto Jirku s respektem zdravíme. Pro nás s Dankem byla Příbram hlavně bezvadnou dovolenou, za kterou děkujeme Sparrow Racing Teamu, jehož práci také musím ocenit. Mechanici jsou totiž neskutečně sehraní, když jsme přijeli do servisu, ještě jsme ani nevystoupili a auto už bylo na zvedáku, se sundanými koly a umytými okny. Kéž by to tak fungovalo vždy. Takže Příbram beru po mnoha stránkách jako velkou zkušenost. Kromě týmu Oldřicha Hrabce samozřejmě patří velký dík našim stálým partnerům – společnostem Simio, Autobenex, S.inpo, ProRacing, Silponix, CERS Performance s.r.o. a CC Autoservisu,“ uzavírá vyprávění o příbramské soutěži Ondřej Bisaha, který se s novým autem poprvé ukáže na blížícím se rallysprintu ve Šternberku.

Jakub Hofbauer; foto: Petr Milfait
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist