www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2011

Přípravy rally seriálu Fabia R2 Cup 2012 v plném proudu

19. října 2011 • 08:40

Přípravy nového značkového rally seriálu Fabia R2 Cup běží na plné obrátky. Seriál ekonomicky dostupného závodění pro širší veřejnost, koncipovaný dle směrnic FIA pro vozy třídy šest, začíná nabírat konkrétní rozměry. Fabia R2 Cup bude vypsán na vybraných závodech Mediasport Mezinárodního Mistrovství ČR již od soutěžní sezóny 2012.

Dušan Kouřil - Karel Žáček, Škoda Fabia R2 - Rally Příbram 2011

Hlavní pilíře celého projektu jsou jasně definované – kvalitní vůz, špičkové servisní zázemí a podpora silných partnerů. Účastnící nového cupu budou bojovat nejen o umístění v rámci dané třídy, ale také o prémie pro nejlepší teamové posádky. Vyjma špičkového technického servisu, logistiky náhradních dílů a teamového zázemí na nejvyšší úrovni se potenciální zájemci o vůz Fabia R2 mohou těšit na komplexní program v oblasti reklamy a medializace celého projektu. Představení celého projektu proběhne na seznamovacím eventu v areálu Motorlandu v Bělé pod Bezdězem na začátku listopadu 2011.

Po zveřejnění prvních indicií o vzniku nového soutěžního seriálu na bázi cupového závodění kontaktovalo promotéra, společnost Mediasport, více než 20 potencionální zájemců o vůz. „Velmi nás těší zájem českých soutěžních týmů o tuto formu finančně nenáročného závodění na vyspělé technické úrovni. Spolu s majiteli cupu chceme vytvořit skutečně dostupnou formu profesionálního závodění. Cup je sice určen zejména mladým jezdcům, věkový limit ovšem není podmínkou. Pokud se bude ve startovním poli kloubit dravé mladí se zkušenými vyzrálými piloty, budeme tuto skutečnost jen vítat. Pomoci to může oběma věkovým skupinám,“ říká Josef Pátl, jednatel společnosti Mediasport (promotér Fabia R2 cupu)

Přípravy ovšem nepokračují pouze v administrativní rovině. Technickou část projektu zajišťuje zlínská společnost Impromat Motorsport. Ředitel společnosti - Vlastimil Brůzl poznamenává: „V letošním roce jsme se věnovali především vývoji soutěžního speciálu ŠKODA Fabia R2. Vývoj probíhal nejen na tuzemských tratích, ale i v zahraničí. V našich servisních prostorách je připraveno několik hotových vozů R2 k okamžitému dodání. V těchto dnech intenzivně pracujeme na stavbě dalších. Jsme plně připraveni uspokojit všechny zájemce o nový značkový pohár.“

„Vůz se během vývoje dostal na technickou úroveň se kterou jsme maximálně spokojeni. A právě tuto technickou vyspělost chceme nabídnout všem zájemcům. V novém poháru budou startovat vozy poslední evoluce. Zároveň komunikujeme se všemi výrobci dílů a komponentů. Od samého začátku cupu bude našim klientům k dispozici maximální sortiment originálních dílů. Naše sklady a logistika budou připraveny.“

V těchto dnech veškeré přípravy směřují k představení celého projektu nejen všem zájemcům, ale i odborné veřejnosti. „Průběžně hovoříme se všemi zájemci o nový značkový pohár a seznamujeme je s hlavními myšlenkami a filozofií celého cupu. Celý projekt ovšem chceme detailně představit v areálu Motorlandu v Bělé pod Bezdězem až všem zájemcům najednou za účasti hlavních partnerů cupu,“ předesílá Josef Pátl ze společnosti Mediasport.

„Jeho náplní bude seznámit všechny potenciální zájemce s pravidly celého projektu, včetně rozpočtu na celou sezónu. Nebude chybět seznámení se soutěžní technikou a týmovým zázemím. Všichni zájemci mohou očekávat pozvánku ve svých mailových schránkách během několika dní. Seznamovací event je plánován na začátek listopadu letošního roku,“ uzavírá Pátl.

V případě dotazů prosím kontaktujte: Filip Schovánek, Select Media s.r.o.

M +420 777 246 216, e-mail: schovanek@mediasport.cz

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist