www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2011

Rally Scotland se v roce 2012 nepojede

7. listopadu 2011 • 18:45

V kuloárech dlouho propíraná informace se stává skutečností. Rally Scotland, která se v posledních letech jezdívala jako jeden z posledních podniků IRC, se v příštím roce neuskuteční.

Po této sezóně skončila smlouva mezi Eurosport Events a skotskými organizátory z International Motor Sports. Přestože mezi oběma subjekty probíhalo jednání o možné spolupráci i nadále, nakonec se tak neuskuteční.

„S těžkým srdcem oznamujeme, že se náš závod v roce 2012 neuskuteční. Vzhledem k velkému množství podniků ve Velké Británii býval na konci roku velký problém sehnat pořadatele i závodníky, proto byla snaha přesunou závod na začátek roku. Vzhledem k legislativním problémům ve Skotsku jsme nemohli využít lesní prostory v období od března do září, takže jedinou variantou zbýval únor,“ prozradil šéf IMS Andrew Coe.

„Chtěl bych poděkovat organizátorům Rally Scotland, že nás zavedli do nádherné krajiny a připravili pro závodníky napínavou podívanou. Zůstaneme v úzkém kontaktu a není vyloučení, že se soutěž do kalendáře vrátí,“ prozradil Francois Ribeiro.

Nejžhavějším kandidátem na nahrazení skotské soutěže v kalendáři Intercontinental Rally Challenge je asfaltová Circuit of Ireland.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist