www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2011

Peugeot chystá evo své dvěstěsedmičky

foto

12. prosince 2011 • 11:45

Mohlo by se zdát, že po nepříliš povedené sezoně v IRC a představení nového Peugeotu 208 je stávající dvěstěsedmička ve specifikaci S2000 u konce s dechem. Omyl. Sportovní oddělení francouzské automobilky si letos odpouští zimní přestávku a pracuje na dalším vývoji své hlavní soutěžní zbraně.

příspěvků: 6 celý článek »

Fotogalerie z Cyprus Rally od André Lavadinha

foto

7. prosince 2011 • 18:30

Zatímco v okolí Slušovic, dějiště posledního letošního českého podniku, se snáší smíšená sněhovo-dešťová přeháňka, my se dnes virtuálně přesuneme do teplých krajů, když si prostřednictvím fotografií André Lavadinha připomeneme poslední díl letošního seriálu IRC, Cyprus Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda byla honorována dvojnásobným vítězem IRC

foto

2. prosince 2011 • 08:30

Škoda a piloti vozu Fabia Super 2000 byli v Paříži oficiálně honorováni šampiony letošního ročníku šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC). ŠKODA letos dominantním způsobem zvítězila podruhé za sebou v hodnocení značek, Andreas Mikkelsen se s Fabií Super 2000 stal šampionem mezi jezdci. Na druhém a třetím místě skončili další piloti Fabií – Jan Kopecký a Juho Hänninen.

žádný příspěvek celý článek »

Tovární tým Škody plánuje pro příští sezonu i starty v Česku

foto

30. listopadu 2011 • 17:00

Zástupci továrního týmu Škoda Motorsport by se v nadcházející sezoně měli představit i v českém rallyeovém šampionátu. Barvy mladoboleslavské automobilky budou stejně jako letos a v předešlých sezonách hájit Juho Hänninen z Finska a Jan Kopecký, který by měl usilovat o svůj druhý domácí titul.

příspěvků: 1 celý článek »

Kalendář IRC 2012 odtajněn

foto

24. listopadu 2011 • 13:25

Čtyři nové soutěže a rozšíření do východoevropského regionu – to jsou hlavní prvky kalendáře Intercontinental Rally Challenge pro rok 2012. Zůstávají ale také věhlasné klasiky jako Sanremo nebo Korsika, nechybějí ani přední soutěže mistrovství Evropy v Ypres a ve Zlíně.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z Kypru od Ondřeje Záruby

foto

19. listopadu 2011 • 18:15

Zimní mrazíky už jsou dávno tu, plýskanice a sněžení jsou na dohled. Není proto nic lepšího, než se alespoň prostřednictvím fotografií vrátit do tepla ve slunečném Středomoří - na Kypr. Tam se nedávno jel závěrečný podnik letošního IRC a jako bonus Golden Stage, která byla vydařenou tečkou za letošním napínavým ročníkem IRC. Necelých pět desítek snímků pořídil zlínský fotograf Ondřej Záruba.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson by se přestupu do IRC nebránil

foto

18. listopadu 2011 • 08:00

Matthew Wilson je znám jako syn šéfa továrního týmu Ford a několikaletý pravidelný účastník mistrovství světa v automobilových soutěžích za volanty nejšpičkovějších soutěžních speciálů se modrým oválem ve znaku. Nyní se objevují varianty, že by mohl čtyřiadvacetiletý pilot světové soutěže opustit.

žádný příspěvek celý článek »

Přestoupí Thierry Neuville do Škody?

foto

11. listopadu 2011 • 10:30

Přestože to tak zpočátku nevypadalo, Thierry Neuville se stal v letošním roce největší nadějí Peugeotu v seriálu IRC. A je možné, že francouzská automobilka o svůj klenot přijde.

příspěvků: 3 celý článek »

Andreas Mikkelsen za Škodu UK i v roce 2012

foto

8. listopadu 2011 • 07:00

Drtivým finišem ve druhé polovině letošní sezóny dokázal Andreas Mikkelsen vybojovat titul letošního šampiona Intercontinental Rally Challenge. Předvedenými výkony si navíc zajistil prodloužení smlouvy i pro nadcházející sezónu.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Scotland se v roce 2012 nepojede

foto

7. listopadu 2011 • 18:45

V kuloárech dlouho propíraná informace se stává skutečností. Rally Scotland, která se v posledních letech jezdívala jako jeden z posledních podniků IRC, se v příštím roce neuskuteční.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Golden Stage od Josefa Petrů

foto

6. listopadu 2011 • 21:45

Definitivní tečkou za letošní sezónou IRC byla dnešní kyperská Golden Stage. Na necelých 20 km dlouhém testu se bojovalo o tučné finanční prémie. Nejrychlejším se nakonec stal Thierry Neuville, který si vítězství náležitě užíval, jak ostatně můžete posoudit ze snímků Josefa Petrů.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Cyprus Rally od Josefa Petrů

foto

6. listopadu 2011 • 19:30

Letošní ročník seriálu Intercontinental Rally Challenge je za námi. Také druhá etapa závěrečného podniku na Kypru přinesla spoustu zajímavého a definitivně korunovala Andrease Mikkelsena letošním šampionem. Nyní se můžeme na průběh celé soutěže podívat další padesátkou snímků od Josefa Petrů.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězem Golden Stage 2011 je Thierry Neuville!

foto

6. listopadu 2011 • 15:10

Co si předsevzal, to splnil. Thierry Neuville se stal vítězem Golden Stage 2011 poté, co vyhrál oba průjezdy dvacetikilometrovou zkouškou. Málem vše bylo jinak, protože v jednom momentu byl jeho žlutý peugeot dvěma koly už na cestě do propasti pod cestou. Thierry nepříjemnou situaci ale vybojoval.

příspěvků: 1 celý článek »

Andreas Mikkelsen je mistrem Intercontinental Rally Challenge 2011!

foto

5. listopadu 2011 • 19:30

A je rozhodnuto! Andreas Mikkelsen s Olou Flöenem se stáváji mistry IRC 2011 poté, co zvítězili v Cyprus Rally, závěrečném podniku sezony. Se středomořskou soutěží se dvaadvacetiletý norský mladík rozloučil stylově - vítězstvím v závěrečné rychlostní zkoušce. Mikkelsen se v cíli velice emocionálně radoval z největšího úspěchu své dosavadní nepříliš dlouhé kariéře.

příspěvků: 5 celý článek »

Šampionem IRC 2011 se stal Andreas Mikkelsen s Fabií Super 2000

foto

5. listopadu 2011 • 17:50

Šampionem Intercontinental Rally Challenge (IRC) roku 2011 se stal Andreas Mikkelsen z týmu Škoda UK Motorsport. S vozem Fabia Super 2000 připraveným továrním týmem Škoda Motorsport přesvědčivě zvítězil v poslední soutěži sezony na Kypru a získal vysněný titul šampiona. Druhý na Kypru i celkově v IRC skončil Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport, který se tak stal potřetí v řadě za sebou vicemistrem.

žádný příspěvek celý článek »

toplist