www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2011

Přestoupí Thierry Neuville do Škody?

11. listopadu 2011 • 10:30

Přestože to tak zpočátku nevypadalo, Thierry Neuville se stal v letošním roce největší nadějí Peugeotu v seriálu IRC. A je možné, že francouzská automobilka o svůj klenot přijde.

Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul

Již od Rallye Sanremo se kuloáry nesly zvěsti, že Thierry Neuville vyjednává o možné spolupráci s týmem Škoda. Ve sportovním oddělení koncernu PSA totiž nezústává kámen na kameni a není vůbec jasné, jak to bude vypadat se značkou Peugeot v nadcházející sezóně.

Automobilka totiž připravuje nové vozy na bázi modelu 208, ze kterého by měl vyjít nejen vůz kategorie R3, ale také R4T, který by měl nahradit současný model 207 S2000. Vývoj vozu je však teprve v běhu a jeho první ostré nasazení se očekává až v létě 2012.

Před samotným Neuvillem a lidmi okolo tak zůstává nelehká otázka. Zůstat věrný Peugeotu, který se podílí na vývoji jeho soutěžácké kariéry již delší dobu s možností budoucího vstupu do mistrovství světa a nebo přejít ke Škodě, kde by mohl bojovat za volantem Fabie S2000 o titul v IRC s možnou vidinou na angažmá v ambiciózním projektu Volkswagenu?

Rozhodování to určitě nebude jednoduché. Jedním z důležitých faktorů, které pohnou jazýčkem na miskách vah bude určitě informace z koncernu PSA, jakým způsobem budou chtít naložit se značkou Peugeot v přechodné sezóně 2012.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.11.2011 12:37
Pluto - moderátor
K v článku zmíněným čachrům v PSA - Oliviera Quesnela by mohl nahradit Dominique Serieys, bývalý šéf Mitsubishi na Dakaru.
08.11.2011 19:27
Pluto - moderátor
To ukazuje už ta fotka :o)
08.11.2011 18:59
PepaZL
Každopádně v sobotu večer byl viděn v závěrečném servise u Škody.
toplist