www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2011

Mikko Hirvonen se stává dvojkou Citroënu pro rok 2012

16. listopadu 2011 • 15:25

Dle očekávání byla dnes na oficiální tiskové konferenci Citroën Racingu oznámena sestava továrního týmu pro nadcházející sezónu. Ze stáje odchází Sébastien Ogier a Julien Ingrassia, kteří budou nahrazeni finskou dvojicí Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen.

Mikko Hirvonen

Dva nejvýznamnější uchazeči o letošní titul mistra světa pojedou v příštím roce v jednom týmu. Letošní šampiony doplní finská dvojice Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen, kteří při svých 124 startech v mistrovství světa vybojovali 14 vítězství a 51 umístění na stupních vítězů.

„Odchod Sébastiena Ogiera Juliena Ingrassii vyvolal v celém týmu hodně emotivní odezvu. Citroën Racing je vychoval, nejdříve prostřednictvím JWRC, poté Citroën Junior Teamu a letos i Citroën Total World Rally Teamu. Měli vynikající sezónu s pěti vítězstvími a celkovým bronzem v mistrovství světa, výrazně dopomohli Citroënu k zisku titulu mezi značkami. Nyní se situace mění a jsme rádi, že můžeme přivítat Mikka s Jarmem. V posledních čtyřech sezónách byli našimi největšími soupeři a my se nyní těšíme na vzájemnou spolupráci,“ řekl Olivier Quesnel, současný šéf Citroënu Racing.

„Sébastien Ogier byl nejsilnější týmový kolega, jakého jsem kdy měl. Situace mezi námi nebyla tak napjatá, jak to možná v médiích někdy vypadalo. Příší rok chceme pokračovat v načaté sérii, přece po osmi titulech nebudu chtít skončit druhý,“ prozradil Sébastien Loeb.

Mikko Hirvonen, který se tiskové konference nezúčastnil, alespoň virtuálně poděkoval svému předchozímu týmu: „Bylo pro mě potěšením spolupracovat s lidmi ve Fordu a M-Sportu. Teď nás ale čekají nové výzvy. Díky za příjemné vzpominky...“

Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen podepsali s Citroënem Racing dvouletou smlouvu, tedy ve stejné délce, jako týmové jedničky Sébastien Loeb s Danielem Elenou.

ONLINE přepis průběhu tiskové konference

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist