www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2011

Videovzpomínka na Neste Oil Rally Finland 2011

foto

14. března 2012 • 13:00

Finský díl mistrovství světa patří k nejoblíbenějším soutěžím mezi fanoušky na celém světě. Nejinak jsou na tom i ti čeští, kteří míří na sever Evropy každoročně v hojném počtu. Náš redakční spolupracovník Jan Daněk si pro vás připravil téměř desetiminutové video z loňského ročníku.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot do mistrovství světa, Citroën na Dakar?

foto

17. prosince 2011 • 15:50

Čím dál hlasitěji se rojí spekulace, že by královská značka posledních let v mistrovství světa, Citroën, mohla za dva roky tuto disciplínu opustit a vrátit se do dálkových soutěží.

žádný příspěvek celý článek »

Mohammed Ben Sulayem mistrovství světa nepomůže

foto

14. prosince 2011 • 19:30

Viceprezident mezinárodní automobilové federace FIA Mohammed Ben Sulayem mistrovství světa v automobilových soutěžích nepomůže, rozhodl se totiž ukončit rozhovory ohledně možného odkoupení North One Sport.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Wales Rally GB od André Lavadinha

foto

9. prosince 2011 • 14:00

Tradičně zablácená Wales Rally GB zakončila vpolovině listopadu letošní ročník mistrovství světa v automobilových soutěžích. Akce se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho, kterému se, kromě tradičně vydařených fotek celého startovního pole, podařilo zachytit havárii Martina Prokopa.

žádný příspěvek celý článek »

Nobre s Mini, Oliveira s Fordem

foto

1. prosince 2011 • 13:15

Brazilští piloti připravují menší 'škatulata' před nadcházející sezónou. Pokud vše vyjde podle plánu, měly by se v mistrovství světa objevovat oba zástupci jihoamerické země s vozy kategorie WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Kimi Räikkönen končí s rally a vrací se do formule 1

foto

30. listopadu 2011 • 10:00

Dlouho očekávaný odchod Kimi Räikkönena ze světa automobilových soutěží zpět do kolotoče formule 1 byl oficiálně potvrzen. Stáj Lotus Renault GP oznámila, že bude od příští sezóny hájit jejich barvy.

příspěvků: 1 celý článek »

Kevin Abbring a Thierry Neuville testovali Citroën DS3 WRC

foto

30. listopadu 2011 • 07:00

Dva mladíci z Beneluxu, na které si dělá zálusk i Volkswagen MOtorsport, si v minulých dnech vyzkoušeli Citroën DS3 WRC při testech na šotolinovém povrchu.

žádný příspěvek celý článek »

Symtech Racing vypisuje Rally Class - značkový pohár pro MS

foto

25. listopadu 2011 • 16:35

Belgický tým Symtech Racing ve spolupráci s promotérem MS, společností North One Sport, vypisuje nový tříletý projekt: Rally Class. Jde de facto o značkový pohár, který se odehraje na šesti podnicích mistrovství světa – v Portugalsku, Řecku, Německu, Francii, Itálii a Španělsku.

žádný příspěvek celý článek »

Michelin po prvním roce v MS

foto

25. listopadu 2011 • 12:00

Francouzská společnost Michelin má za sebou první rok od obnovené premiéry v mistrovství světa. Předtím totiž byla tři roky exklusivním dodavatelem pneumatik pro MS italská firma Pirelli a ještě předtím se Michelin v MS prezentoval pod obchodní značkou BFGoodrich. Ta se ale vrátila zpět za oceán a Michelin se začal opět točit na závodních kolech soutěžních vozů po celém světě.

žádný příspěvek celý článek »

Nová třída R4T na dohled

foto

25. listopadu 2011 • 10:00

Mezinárodní automobilová federace by měla na prosincovém zasedání Světové rady motosportu odsouhlasit předpisy pro ‚levné S2000‘ – novou třídu R4T. Jejími základními prvky by měl být pohon 4x4 a motor 1.6T, celkové množství povolených úprav bude ale oproti dnešním dvoutisícovkám omezeno.

příspěvků: 14 celý článek »

Kris Nissen o vstupu Sébastiena Ogiera do VW

foto

25. listopadu 2011 • 08:00

Kris Nissen se rozpovídal o angažmá Sébastiena Ogiera u Volkswagenu. To bylo oficiálně oznámeno v průběhu týdne, kdy Francouz podepsal tříletý kontrakt s německou automobilkou, nastupující do mistrovství světa v rally v roce 2013.

žádný příspěvek celý článek »

Promotéra MS Antonova hledá policie

foto

24. listopadu 2011 • 11:50

Litevská prokuratura vydala mezinárodní zatykač na Vladimira Antonova, ruského oligarchu a několik posledních měsíců držitele komerčních práv na mistrovství světa v rally. Šestatřicetiletý Antonov a jeho obchodní partner Raimundas Baranauskas jsou hlavními podezřelými, že zcizili peníze z litevské banky Snoras a lotyšské Krajbanky. Antonov se přitom v pondělí zúčastnil londýnského setkání s představiteli FIA a zástupci automobilek zapojených do MS.

příspěvků: 1 celý článek »

Abbring i Wiegand stále v hledáčku Volkswagenu

foto

24. listopadu 2011 • 10:00

I po oznámení Sébastiena Ogiera coby oficiálního jezdce a angažování Andrease Mikkelsena pro SWRC 2012 loví Volkswagen i nadále mladé talenty pro svůj tým, který naskočí do nejvyšší kategorie WRC v roce 2013. V hledáčku zůstávají i Kevin Abbring a Sepp Wiegand.

příspěvků: 3 celý článek »

Příjem přihlášek do WRC Academy 2012 zahájen

foto

24. listopadu 2011 • 08:00

Premiérový ročník projektu, který má za cíl vychovávat jezdecké talenty pro automobilové soutěže mistrovství světa, sice skončil teprve nedávno, druhá sezona už ale klepe na dveře. Pořadatelé WRC Academy v úterý zahájili příjem přihlášek na rok 2012.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Ogier prvním oficiálním jezdcem Volkswagenu! (+ FOTO & VIDEO)

foto

23. listopadu 2011 • 09:50

Sébastien Ogier, juniorský mistr světa a donedávna pilot továrního týmu Citroën, se stal prvním oficiálním jezdcem Volkswagenu. Spolu se svým tradičním spolujezdcem Julienem Ingrassiou podepsali tříletý kontrakt s německou značkou, která má do mistrovství světa naplno vstoupit v roce 2013.

žádný příspěvek celý článek »

toplist