www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2011

Abbring i Wiegand stále v hledáčku Volkswagenu

24. listopadu 2011 • 10:00

I po oznámení Sébastiena Ogiera coby oficiálního jezdce a angažování Andrease Mikkelsena pro SWRC 2012 loví Volkswagen i nadále mladé talenty pro svůj tým, který naskočí do nejvyšší kategorie WRC v roce 2013. V hledáčku zůstávají i Kevin Abbring a Sepp Wiegand.

Kevin Abbring - Lara Vanneste, Škoda Fabia S2000 - Wales Rally GB

Výkony těchto dvou mladíků na Wales Rally GB zaujaly šéfa VW Motosportu, Krise Nissena. Abbring byl nejrychlejším jezdcem na voze S2000 a skončil na celkovém dvanáctém místě. Wiegand, který rovněž ve Walesu závodil vůbec poprvé a navíc premiérově řídil vůz této specifikace, byl dlouho třetí nejrychlejší dvoutisícovkou, bohužel v průběhu závěrečné etapy musel odstoupit kvůli zdravotním potížím spolujezdce.

„Rychlé šotolinové úseky Wales Rally GB spolu s nevyzpytatelným počasím dělají z této soutěže jednu z nejtěžších prověrek vůbec,“ řekl Nissen. „Kevin Abbring předvedl velice silný výkon a se spolujezdkyní Larou Vanneste se ukázali v hodně dobrém světle. Ale Sepp Wiegand nás překvapil taky. Nepřetržitě se v průběhu víkendu zlepšoval a dokázal, že má talent. Budeme i nadále oba jezdce sledovat.“

Sepp Wiegand - Timo Gottschalk, Škoda Fabia S2000 - Wales Rally GB 2011

Vedle zkušenosti s holandsko-německou dvojicí mladých jezdců byla Britská rally přínosná i tím, že Volkswagenu po dříve absolvovaných soutěžích dala poznat novému prostředí a poskytla další důležité poznatky. „Letošní starty ve Finsku, Německu, Španělsku a Velké Británii nám hodně pomohly při chystání vstupu našeho týmu do MS v roce 2013. Víme, jak na soutěži organizovat tým, celou logistiku a jak se starat během rally o vozidla,“ řekl Nissen.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.11.2011 20:17
Karbonyl - moderátor
Abbring, Neuville, ...i u PSA je z čeho vybírat :-)
24.11.2011 17:08
Pluto - moderátor
PSA ví moc dobře, že ztrátou Ogiera přišla o nástupce Loeba a bude potřeba si najít někoho jiného. Uvidíte brzo, že to tak nenechají...
24.11.2011 10:11
Mirekfric
Podobně jako s Neuvillem je to u Abbringa trošku přetahovaná s PSA. Uvidíme :-)
toplist