www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2011

Symtech Racing vypisuje Rally Class - značkový pohár pro MS

25. listopadu 2011 • 16:35

Belgický tým Symtech Racing ve spolupráci s promotérem MS, společností North One Sport, vypisuje nový tříletý projekt: Rally Class. Jde de facto o značkový pohár, který se odehraje na šesti podnicích mistrovství světa – v Portugalsku, Řecku, Německu, Francii, Itálii a Španělsku.

Hayden Paddon - Symtech Racing

Všichni účastníci projektu Rally Class pojedou na identických vozech Subaru Impreza (produkční verze třídy 3) a vítěz získá možnost startovat v dalším roce na pěti podnicích MS v plné režii Symtechu a se silnější verzí Imprezy R4.

Zájemci o účast v Rally Class 2012 se musejí zapsat nejpozději do 15. prosince, první podnik startuje už v březnu. Program nabízí novou ‚klubovou‘ alternativu závodění v MS, kdy všechny vozy bude připravovat Symtech Racing z belgického Grobbendonku. Cena za kompletní účast činí 260.000 Euro.

Dirk Van der Sluys, zástupce Symtechu, k tomu říká: „Seriál PWRC, který v letošním roce vyhrál s naším autem Hayden Paddon, se už - hlavně mezi špičkou - nákladově vyšplhal do astronomických výšin. Už v průběhu předchozího roku jsme mluvili s řadou jezdců, kteří mám říkali, že mají problémy ufinancovat kompletní sezonu.

Proto jsme se rozhodli nabídnout alternativní řešení. Rally Class nabízí jednotnou cenu za celou sezonu, která odpovídá zhruba polovině běžných nákladů potřebných na účast v PWRC. Navíc jsou ve hře zajímavé odměny v podobě pěti startů s Imprezou R4 pro vítěze, dvou startu s produkční Imprezou pro druhého v pořadí a plnohodnotný test pro toho, kdo se v Rally Class umístí jako třetí. Vozy, které poskytneme pro Rally Class, budou o něco levnější verzí plnohodnotného Subaru Impreza STR12, ale přesto budou v mnoha směrech srovnatelné s plnou specifikací toho auta. Budou mít převodovku typu dog-box, velké brzdy, nastavitelný podvozek Reiger, pojedou na závodní benzín a budou obuty do pneumatik DMack. Jsem přesvědčený, že to pro mnohé bude skvělá cesta, jak poznat mistrovství světa zpoza volantu přeplňované čtyřkolky.“

Marc de Jong z North One Sport dodává: „Tuto iniciativu ze strany vítězného týmu PWRC vítáme. Rally Class je perfektní možnost, jak se zapojit do mistrovství světa pomocí dostupného programu a legendárního Subaru Impreza. Doufám, že se najde řada těch, kteří prostřednictvím Rally Class obohatí seriál PWRC. Ten je totiž je ideálním začátkem pro kariéru v MS.“

Rally Class 2012kalendář
129. 03. - 01. 04.Rally Portugal (POR)šotolina
225. - 27. 05.Acropolis Rally (GRE)šotolina
324. - 26. 08.August Rallye Deutschland (DEU)asfalt
404. - 07. 10.Rallye de France-Alsace (FRA)asfalt
518. - 21. 10.October Rally d'Italia (ITA)TBA
601. - 04. 11. November Rally de Espana (ESP)mix

Rally Class 2012 - odměny
1. místo5 soutěží MS 2013 se Subaru Impreza R4 - všechny náklady hrazeny
2. místo2 soutěže MS 2013 se Subaru Impreza N4 - všechny náklady hrazeny
3. místotestovací den se Subaru Impreza R4
4., 5. a 6.TBA

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist