www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Pontus Tidemand pojede na vybraných závodech IRC

16. prosince 2011 • 08:00

Je mu teprve jednadvacet let, je úřadujícím švédským šampionem a předpovídá se mu skvělá budoucnost v automobilových. V příštím ročníku IRC by se na vybraných soutěžích měl představit Pontus Tidemand.

Pontus Tidemand

Nesporně talentovaný mladík má velké štěstí na lidi, kteří jej obklopují. Ať už se jedná o nevlastního otce Henninga Solberga, tak hlavně Erika Veibyho. Právě tento norský manažer, který stojí za kariérou Andrease Mikkelsena či Matse Lysena, se pomáhal podílet na zisku Tidemandova titulu v letošní sezóně. Na závěr roku se pak rozhodl podepsat smlouvu s Pontusem i jeho finským vrstevníkem Esapekkou Lappim s cílem dotáhnout je až do nejvyšších pater automobilových soutěží.

Pontus Tidemand pro příští rok opustí ex-Henningovu Fiestu S2000 a usedne do špičkově připravené a nutno dodat i vítězné Škody Fabie S2000, se kterou Andreas Mikkelsen vyhrál při svém útoku na vítězství v IRC na posledních soutěžích ve Skotsku a na Kypru. Prioritou pro švédského mladíka bude i v letošním roce domácí šampionát, měl by se však představit i na vybraných soutěžích v zahraničí.

„Sleduju Pontuse už od začátků jeho kariéry a měl jsem možnost sledovat, jak rychle se rozvíjel. S takovýmto talentem je potřeba pracovat úžeji, proto jsme se rozhodli nastavit tento program,“ prozradil Erik Veiby.

„Jsem neskutečně šťastný, že dostávám k dispozici takovouto šanci. Už se nemůžu dočkat nadcházející sezóny, kde bych se měl zdokonalit natolik, abych mohl v roce 2013 nastoupit kompletní mezinárodní program,“ prozradil Pontus Tidemand. Ten se zároveň přihlásil jako úplně první na domácí Rally Sweden. „Nerad bývám druhý,“ dodal s úsměvem Tidemand k přihlášce na soutěž, na které se vloni poprvé představil s vozem S2000.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist