www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Škoda je nejúspěšnější značkou v IRC

foto

14. prosince 2012 • 11:50

Škoda se stala nejúspěšnější značkou historie Intercontinental Rally Challenge (IRC). V roce 2012 vyhrála Škoda potřetí v řadě titul mezi výrobci i jezdci a s 27 vítězstvími v soutěžích IRC drží rekord šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Jiří Navrátil: „San Remo je životní zážitek!“

foto

3. prosince 2012 • 02:00

Jiří Navrátil si splnil jeden ze svých závodnických snů, když se postavil na start legendární Rallye San Remo. A přestože si soutěž chtěl především užít, přistoupil k celému podniku se vší zodpovědností a dravostí, kterou si špičkový seriál IRC zasluhuje.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Cyprus Rally od André Lavadinha

foto

17. listopadu 2012 • 08:00

Ještě jednou se vrátíme k definitivně poslednímu závodu v posledních letech hodně populárního seriálu Intercontinental Rally Challenge - Cyprus Rally. Na turisty oblíbený ostrov ve Středozemním moři se vydal se šampionátem rozloučit i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho a vy si dnes můžete prohlédnout jeho snímky.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda získala IRC hattrick také mezi jezdci

foto

5. listopadu 2012 • 11:00

Značka Škoda získala další letošní rallyový titul. Andreas Mikkelsen a Ola Floene se stali s továrním vozem Škoda Fabia Super 2000 šampiony IRC. Již na předešlé soutěži v Sanremu slavila Škoda vítězství mezi značkami a dosáhla tak hattricku v obou kategoriích, kde vládne nepřetržitě od roku 2010.

žádný příspěvek celý článek »

Exkluzivní rozhovor o budoucnosti ME s Francoisem Ribeirem

foto

5. listopadu 2012 • 07:00

Exkluzivní rozhovor pro AutoSport.CZ poskytl v průběhu Kyperské rally výkonný ředitel společnosti Eurosport Events pro motoristický sport Francois Ribeiro. Téma naší téměř třičtvrtěhodinové debaty se samozřejmě soustředilo na nový ročník nejstaršího rallyového seriálu, tedy mistrovství Evropy, jehož novým promotérem bude právě Eurosport.

příspěvků: 15 celý článek »

Konečná klasifikace IRC 2012

foto

4. listopadu 2012 • 20:05

Cyprus Rally uzavřela celkovou klasifikaci seriálu 2012. Přestože o případných držitelích mistrovských titulů leccos naznačily už předchozí podniky, teprve nyní je definitivně jasno.

příspěvků: 3 celý článek »

Al Attiyah definitivně posledním vítězem soutěže IRC (+ ohlasy)

foto

4. listopadu 2012 • 17:05

Defintivně posledním jménem, které přibude na seznam vítězů jednotlivých soutěží IRC, bude Nasser Al Attiyah. Katařan celkově zvítězil v Cyprus Rally, závěrečném podniku IRC 2012. Díky koeficientu 2 připsal na konto M-Sportu cenných 50 bodů, jenže protože žádná z řady dalších nasazených Fiest S2000 nedorazila do cíle, musejí se nakonec v Británii spokojit s konečným třetím místem ve značkách - na druhý Peugeot schází 7 bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Konečná stanice pro IRC na Kypru před startem

foto

2. listopadu 2012 • 15:35

Závěr letošní sezóny, ale zároveň i celé historie seriálu Intercontinental Rally Challenge, spěje pomalu ale jistě do svého cíle. Do startu Kyperské rally, jejíž konání bylo ještě před měsícem prakticky nemožné z finančních důvodů, zbývá několik hodin.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených do Cyprus Rally 2012

foto

25. října 2012 • 10:45

Pořadatelé Cyprus Rally zveřejnili seznam posádek, které se přihlášily na letošní ročník této středomořské soutěže. Přestože to ještě před nedávnem vypadalo, že se podnik vůbec nepojede, díky zařazení do seriálů IRC a FIA MERC se podařilo ze startovní listiny vykřesat téměř maximum možného.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Sanremo od André Lavadinha

foto

16. října 2012 • 18:25

Předposlední soutěží v historii seriálu Intercontinental Rally Challenge byla legendární Rallye Sanremo. Na náročné rychlostní zkoušky na severu Itálie se vydal i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho a vy si dnež můžete prohlédnout snímky, které se mu podařilo nasbírat.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězný debut nového Peugeotu 208 R2

foto

16. října 2012 • 11:35

Novému soutěžnímu Peugeotu se podařil parádní vstup do svého stopkami měřeného života. Dvěstěosmička ve specifikaci R2 už dříve v roli předjezdeckého vozu absolvovala soutěže na Korsice a v Polsku, ale až na předposledním podniku letošního IRC v italském Sanremu se poprvé postavila na start plnohodnotné rally. A s Bryanem Bouffierem bez problémů zvítězila.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Sanremo od Svena Kolluse

foto

15. října 2012 • 20:40

Předposlední soutěží v historii seriálu Intercontinental Rally Challenge byla legendární Rallye Sanremo. Na náročné rychlostní zkoušky na severu Itálie se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus a vy si dnež můžete prohlédnout snímky, které se mu podařilo nasbírat.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda získala třetí titul IRC ve značkách v řadě

foto

15. října 2012 • 09:00

Značka Škoda slaví další úspěch. Potřetí v řadě zvítězila v hodnocení značek šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC). Svůj hattrick stvrdila na Rally San Remo, předposlední soutěži letošního IRC. Škoda se stala nejúspěšnější značkou IRC s 27 vítězstvími a Juho Hänninen s Mikko Markkulou nejúspěšnější posádkou s 11 prvenstvími. Hänninen s Markkulou se letos stali rovněž mistry Evropy a Kopecký s Dreslerem českými šampiony.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Sanremo od Haralda Illmera

foto

15. října 2012 • 08:00

Předposlední soutěží v historii seriálu Intercontinental Rally Challenge byla legendární Rallye Sanremo. Na náročné rychlostní zkoušky na severu Itálie se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Harald Illmer a vy si dnež můžete prohlédnout snímky, které se mu podařilo nasbírat.

žádný příspěvek celý článek »

Giandomenico Basso ovládl Rallye Sanremo

foto

13. října 2012 • 16:20

Stylem start - cíl ovládl Giandomenico Basso s Fordem Fiesta RRC předposlední soutěž letošního IRC, italskou Rallye Sanremo. Díky tomu se posunuje v celkové klasifikaci IRC na čtvrtou pozici, kterou doposud držel Sepop Wiegand.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist