www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2011

Peugeot do mistrovství světa, Citroën na Dakar?

17. prosince 2011 • 15:50

Čím dál hlasitěji se rojí spekulace, že by královská značka posledních let v mistrovství světa, Citroën, mohla za dva roky tuto disciplínu opustit a vrátit se do dálkových soutěží.

Citroën ZX Rallye RaidKoncept vozu Citroën pro dálkové soutěže od designéra Chu Hyung Kwon

Citroën již na Dakaru v minulosti působil, poté se však soustředil na program v mistrovství světa v automobilových soutěžích. Nyní to však začíná vypadat, že se tato éra blíží ke konci. Ať už za tím stojí marketingové snahy či strach, že by značka prohrávala s Němci z Volkswagenu, všechny znaky svědčí o tom, že po sezóně 2013 Citroën rally opustí.

Koncern PSA by však z automobilových soutěží nejspíše neodešel, na účinkování Citroënu by měl plynule navázat Peugeot, který již připravuje speciál WRC na bázi modelu 208. Společně s Citroënem s největší pravděpodobností odejde z rally Sébastien Loeb, kterému vyprší kontrakt právě koncem roku 2013. Stejně dlouhou smlouvu, ovšem s opcí na prodloužení, má i Mikko Hirvonen. Obdobně má koncipovanou smlouvu i Nasser Al-Attiyah, jenž by návrat Citroënu do dálkových soutěží uvítal. „Je to pro mě velký sen, Citroën je značka se skvělými výsledky. Bylo by fantastické podílet se na vývoji takovéhoto speciálu,“ řekl Nasser Al-Attiyah.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist