www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Tour de Corse se po 19ti letech vrátí k Bastii

4. února 2012 • 15:20

Letošní ročník Tour de Corse se po dlouhých devatenácti letech vrátí se svou tratí do oblasti největšího korsického města a zároveň největšího přístavu na ostrově - Bastie.

Andreas Mikkelsen - Ola Floene (Škoda Fabia S2000) - Tour de Corse 2011

Po mnoha letech v mistrovství světa bude Tour de Corse v roce 2012 již podruhé zařazena do seriálu Intercontinental Rally Challenge. Aktuýlná ročník je naplánován na druhý květnový víkend.

Oproti sešněrovaným podmínkám v mistrovství světa, i tentokrát zavede soutěž do různých koutů středomořského ostrova. Po pondělním a úterním tréninku se uskuteční ve středu shakedown a pak slavnostní start v tradičním centru soutěže, Ajacciu.

Úvodní etapa se uskuteční ve čtvrtek a na třech rychlostních zkouškách přesune celé startovní pole z Ajaccia na severozápad ostrova do Calvi. Páteční etapa má na programu šestici rychlostních zkoušek, během kterých se posádky přesunou z Calvi do samotného centra ostrova, univerzitního města Corte.

Také na sobotu je naplánováno šest rychlostních zkoušek, které se uskuteční kolem přístavního města Bastia na severovýchodě ostrova. Součástí této závěrečné etapa soutěže bude i národní soutěž Ronde de La Giraglia.

Takový je aktuální plán francouzských organizátorů, kteří momentálně čekají na finální potvrzení od lokálních úřadů.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.02.2012 22:39
Rizek
Nechť se rally povede.
toplist