www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Mégane N4 European Challenge nebude!

6. března 2012 • 19:55

Nejsou to ani dva týdny, kdy Renault avizoval vstup do IRC v roli registrovaného výrobce a také vyhlásil mezinárodní značkový pohár pro produkční Mégany RS. Jenže věci nabraly jiný spád a jen po pár dnech se z Francie šíří zcela opačná zpráva: Mégane N4 European Challenge se nekoná!

Renault Mégane RS N4

Pro Renault Sport je to mimo jiného znamení, jak si nezvyklý koncept dvoulitrové sériové předokolky vede. S menším Cliem R3 se mu před lety povedla trefa do černého, což opakovaně potvrzovala silná účast na mnoha soutěžích jak doma ve Francii, tak v zahraničí. A s příchodem Méganu RS postaveného pro někdejší třídu N4 se očekávalo, že se vzedme vlna zájmu o vůz, který bude moci alespoň na asfaltu prohánět přeplňované čtyřkolky od Subaru a Mitsubishi. Leč, nestalo se.

Dvoulitrové kupé se prodejním šlágrem nestalo a zjevně nevyšla ani sázka na propagaci při seriálu IRC. V tomto konkrétním případě za to z části jistě může i ‚východní‘ koncepce letošního kalendáře tohoto seriálu, která potenciální účastníky v poháru Renaultu spíše odradila, než navnadila. Renault Sport se proto kvůli nízkému počtu očekávaných jezdců rozhodl mezinárodní sérii zrušit a promotérsky se bude dále soustředit pouze na domácí scénu. Pro případné účastníky soutěží IRC, kteří s Méganem RS přece jen odstartují, ale přesto společnost počítá s technickou podporou v místě konání.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.03.2012 18:25
ajaj
Mrtvě narozené dítě a další objev Cimrmanovy slepé uličky...
toplist