www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2012

Kristian Sohlberg s Fiestou S2000 v IRC

12. dubna 2012 • 01:00

Finský jezdec Kristian Sohlberg se stává dalším pilotem, který se v letošním roce představí v seriálu Intercontinental Rally Challenge za volantem Fordu Fiesta S2000.

Kristian Sohlberg na testu Fiesty S2000

Třiačtyřicetiletý rodák z Espoo se vrací do pořádného soutěžního vozu po dvou letech, když usedne společně se spolujezdcem Peterem Flythströmem do Fordu Fiesta S2000 z dílen PS Engineering.

„Je to pro mě výtečná šance. Chtěl bych poděkovat mým partnerům i týmu Pettera Solberga, bez nich by to nebylo možné. Doufám, že je to začátek dlouhodobé spolupráce a už se těsím na práci v profesionálním týmu,“ prozradil Sohlberg.

Ten má v plánu zatím dvě šotolinové červencové soutěže v San Marinu a v Rumunsku, kde usedne do druhé týmové Fiesty, když tu první bude řídit Patrik Flodin. „Společně s Patrikem jsme testovali už před pár týdny ve Francii, takže auto i pneumatiky Hankook jsem si už ošahal. Nemůžu se dočkat prvního ostrého startu,“ dodal Sohlberg.

„Kristian je talentovaný a navíc zkušený jezdec, takže jsem hodně rád, že jsme schopni jej podporovat při jeho návratu do automobilových soutěží. Momentálně máme dohodu na dva závody IRC, ale doufám, že těch startů bude víc,“ řekl tovární jezdec Fordu a zároveň majitel stáje PS Engineering, Nor Petter Solberg.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist